Ένα απολαυστικό και ελαφρύ γλυκό έφτιαξε για τους τηλεθεατές του «Πάμε Δανάη!» ο Απόστολος Ρουβάς.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Ο σεφ της εκπομπής μάς έδειξε πώς μπορούμε να φτιάξουμε χωρίς κόπο μια πεντανόστιμη τάρτα με λεμονόκρεμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (κρύο, τεμαχισμένο)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
1 κ.σ. κρύο νερό
Για τη λεμονόκρεμα θα χρειαστείτε:
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
3 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα από δύο λεμόνια ή μοσχολέμονα
5 γρ. ζελατίνης σε φύλλα
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη στο μίξερ
1 σφηνάκι λιμοντσέλο.
Τέλος, για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε ένα λεμόνι ακέρωτο, 200 ml νερό και 200 γρ. ζάχαρη. Ακολουθήστε τις οδηγίες του σεφ του «Πάμε Δανάη!» και καλή σας όρεξη!