Τρίτη, 13 Αυγ.
34oC Αθήνα

Αθηναΐς Νέγκα: Εικόνες από τη γειτονιά της πριν και μετά το πέρασμα της φωτιάς στη Πεντέλη

Αθηναΐς Νέγκα: Εικόνες από τη γειτονιά της πριν και μετά το πέρασμα της φωτιάς στη Πεντέλη

«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν», είπε η Αθηναΐς Νέγκα.

Για το τι συνέβη στο σπίτι της, μετά το καταστροφικό πέρασμα της μεγάλης φωτιάς στη Νέα Πεντέλη, έγραψε σε ανάρτηση και story στο Instagram η Αθηναΐς Νέγκα.

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος αποκάλυψε πως το σπίτι της δεν κάηκε χάρη στην αυτοθυσία του σπιτονοικοκύρη της. Από την αγαπημένη της γειτονιά δυστυχώς έμειναν μόνο στάχτες αφού κάποια σπίτια των γειτόνων της και δέντρα κάηκαν ολοσχερώς.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Τοπία γεμάτα πράσινο μετατράπηκαν σε μαύρες εκτάσεις που δεν θυμίζουν με τίποτα πόσο όμορφη ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες η περιοχή.

Στην ανάρτησή της έγραψε για το πόσο αβοήθητοι έμειναν οι κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά με εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού.

Δείτε τις εικόνες έξω από το σπίτι της:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @athinaisnega

«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, γιατί νερό τρεχούμενο δεν υπήρχε. Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.

Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη όπως κάποτε ήταν και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμείς, τα ζώα μας, το σπίτι.

Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία.

Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα, είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία να καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας», έγραψε στην ανάρτησή της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις