Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Δέσποινα Βανδή για την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από την αφίσα ενός σφαγέα Ελλήνων»

Δέσποινα Βανδή για την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από την αφίσα ενός σφαγέα Ελλήνων»

Για την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στην Τουρκία μετά της ακύρωση της εμφάνισής της στο Τσεσμέ, λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ επί σκηνής, μίλησε η Δέσποινα Βανδή.

Η γνωστή τραγουδίστρια, αρνήθηκε να ανέβει στη σκηνή του Τσεσμέ και να δώσει συναυλία μπροστά από δύο γιγαντοαφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ και την τουρκική σημαία. Μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η κίνηση της Δέσποινας Βανδή και τα αιχμηρά λόγια της δημάρχου του Τσεσμέ, πυροδότησαν αντιδράσεις εθνικιστικού χαρακτήρα.

«Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσες της τουρκικής σημαίας και του Κεμάλ Ατατούρκ.

Πόσο μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή», είπε η Δέσποινα Βανδή.

Από την πλευρά της καλλιτέχνιδας ζητήθηκε η αφίσα του Ατατούρκ και να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του event και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, πράγμα που οι διοργανωτές αρνήθηκαν.

Τα τουρκικά μέσα έχουν εξαπολύσει κύμα επιθέσεων στα social media της, στα social media της κόρης της αλλά και του συντρόφου της Βασίλη Μπισμπίκη. Συγκεκριμένα τους γράφουν σε σχόλια στις αναρτήσεις της: «Μην ξανά έρθετε στη χώρα μας. Θα κολυμπήσετε ξανά πίσω στην Ελλάδα».

Η Δέσποινα Βανδή μόλις ενημερώθηκε με εικόνες του stage για τις αφίσες που είχαν υψωθεί ενημέρωσε ότι αν δεν αλλάξει η θέση της αφίσας του Κεμάλ δεν θα εμφανιστεί. Τότε έλαβε την απάντηση ότι: «Στην Τουρκία ο Ατατούρκ είναι σύμβολο της δημοκρατίας».

«Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων», απάντησε η Ελληνίδα τραγουδίστρια, ακυρώνοντας τελικά τη συναυλία της στην τουρκική πόλη.

Τι δήλωσε η συνεργάτιδα της Βανδή, Ευγενία Λιάκου

«Περιμέναμε να γίνει το soundcheck αι είδαμε τα αναρτημένα μπάνερ και ρωτήσαμε αν ήταν για τη δική μας εμφάνιση αυτά. Η Δέσποινα είχε ετοιμάζει την εμφάνισή της, στην οποία η σκηνή παραμένει καθαρή, δεν έχει κάτι πίσω.

Το μπάνερ ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Η αφίσα έπιανε όλη την πλάτη του θεάτρου και έδειχνε τον Κεμάλ και την τουρκική σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε όταν μας ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει το σόου».

Και συνέχισε: «Μας προστάτευσαν μετά για να φύγουμε. Ο κόσμος αναστατώθηκε αλλά μας έβγαλαν και μας πήγαν στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα έφυγε αμέσως, εμείς μείναμε και ήμασταν οκ να φύγουμε σήμερα.

Στεναχωρήθηκε που έγινε όλο αυτό, ο κόσμος εκεί αγαπά την ελληνική μουσική και τους Έλληνες καλλιτέχνες. Είναι κρίμα που συνέβη αυτό το σκηνικό γιατί η μουσική κανονικά είναι πάνω από αυτό», είπε η Ευγενία Λιάκου η οποία συνόδευε τη Δέσποινα Βανδή στη χτεσινή (17.07.2024) εμφάνισή της στο Τσεσμέ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις