Τρίτη, 20 Αυγ.
33oC Αθήνα

Δημήτρης Στρέπκος: «Η Άντα Λιβιτσάνου ήταν η πρώτη που με στήριξε»

Δημήτρης Στρέπκος: «Η Άντα Λιβιτσάνου ήταν η πρώτη που με στήριξε»
NDPPHOTO

«Η ελληνική showbiz είναι κακοντυμένη, υπάρχει φριχτή μπουζουκοαισθητική», λέει ο Δημήτρης Στρέπκος.

Ο Δημήτρης Στρέπκος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια. Ο γνωστός σχεδιαστής χαρακτήρισε «κακοντυμένη» την ελληνική showbiz στην πλειονότητά της, ενώ αναφέρθηκε και στους celebrities που τον τίμησαν και φόρεσαν ρούχα του.

Πώς σε υποδέχτηκε ο κόσμος της μόδας;

Συνέβη ένα περίεργο πράγμα. Ενώ πήγε καλά όλο αυτό και άρχισε να μας μαθαίνει ο κόσμος αλλά και να παίζουμε σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, οι άνθρωποι της μόδας στην Ελλάδα υπήρξαν λίγο περίεργοι απέναντί μου. Λέγανε: «Τι είναι τώρα αυτό το… φρούτο, τι παράξενα κομμάτια φτιάχνει, ποιος θα τα βάλει και πού, είναι μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει…».

Τα πρώτα τρία χρόνια τα πέρασα σε μια άρνηση, δεν τους άρεσε η δουλειά μου. Ελεγαν πως δεν θα μπορούσε κανείς να φορέσει τα ρούχα μου. Και να φανταστείς ότι ήταν κομμάτια πιο απλά από αυτά που κάνω τώρα.

Με στήριξαν όμως ουσιαστικά σημαντικοί άνθρωποι του χώρου, όπως φωτογράφοι και editors μόδας, όπως και celebrities, με πρώτη την Άντα Λιβιτσάνου, της οποίας έκανα μέχρι και το νυφικό και την αγαπώ πολύ.

Ποιοι άλλοι;

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη φόρεσε ρούχο μου, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Εβελίνα Παπούλια, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, οι Vegas. Οι celebrities με εμπιστεύονται πολύ γιατί ξέρουν πως τους αγαπώ κι ότι δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα προσέβαλλε την αισθητική τους ή τη δική μου.

Σταδιακά εμφανίστηκαν και χορηγοί που με βοήθησαν, άρχισα να δείχνω και στο εξωτερικό, στο Fashion Week του Λονδίνου, σε Ντουμπάι, Σερβία, Ρουμανία.

Εχεις αρνηθεί ποτέ να δώσεις ρούχο σου σε κάποια γνωστή;

Ναι, έχω αρνηθεί ευγενικά σε δυο τρεις τραγουδίστριες, γιατί δεν μου αρέσει η αισθητική τους. Ο,τι έχουν φορέσει το έχουν… καταστρέψει.

Γενικά θεωρείς την ελληνική showbiz καλοντυμένη, chic, κομψή;

Καμία σχέση! Στην πλειονότητά της είναι κακοντυμένη. Υπάρχει φριχτή μπουζουκοαισθητική, δυστυχώς. Αυτά τα κορίτσια που κατά τ’ άλλα είναι υπέροχα δεν ξέρουν ούτε να ντυθούν ούτε να βαφτούν ούτε να χτενιστούν. Και σ’ αυτό ευθύνονται οι ομάδες τους. Ενώ υπάρχουν ταλαντούχα πλάσματα που το ‘χουν και στη φωνή και στην κίνηση, αλλά σαν εικόνα είναι μια από τα ίδια.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις