Δευτέρα, 5 Αυγ.
30oC Αθήνα

Δώρα Γκουντούρα: Ο κόσμος συγκινήθηκε και ταυτίστηκε με τις δηλώσεις μου με βάση τη δική του ζωή

Δώρα Γκουντούρα: Ο κόσμος συγκινήθηκε και ταυτίστηκε με τις δηλώσεις μου με βάση τη δική του ζωή

“Επικοινώνησα αυτό που είχα βαθιά μέσα μου” εξομολογήθηκε η Δώρα Γκουντούρα.

Για την συναισθηματική της φόρτιση μετά τον τελευταίο αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, όταν και αποκλείστηκε στην ξιφασκία, μίλησε από καρδιάς η Δώρα Γκουντούρα στη συνέντευξη που έδωσε στο Κ της Καθημερινής και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψωμιάδη αυτή την εβδομάδα.

Είπες μετά τον τελευταίο αγώνα πως το μετάλλιο σου βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση. Μίλησε μας γι’ αυτή τη δήλωση σου. Υπάρχει μια τεράστια και πολλές φορές αθέατη προσπάθεια πίσω από αυτό που βλέπουμε εμείς.

Νομίζω πως ο κόσμος συγκινήθηκε και ταυτίστηκε με τις δηλώσεις μου με βάση τη δική του ζωή. Πολλές φορές, με τις προσδοκίες των αποτελεσμάτων, με τις απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας, χανόμαστε μέσα στην καθημερινή προσπάθεια και αυτό είναι πολύ άδικο. Επικοινώνησα αυτό που είχα βαθιά μέσα μου και νομίζω ότι αντιπροσώπευε όλους τους αθλητές που παλεύουν με την ελληνική καθημερινότητα.

Ξέρουμε όλοι ότι τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό είναι δύσκολα, όσον αφορά τις παροχές, τις εγκαταστάσεις αλλά και από οικονομική άποψη. Όσοι καταφέρνουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς έχουμε περάσει τόσο πολλά εμπόδια και ξεχνάμε να λέμε μπράβο στον εαυτό μας. Εγώ αποφάσισα αυτή τη φορά να μην ξεχάσω να πω μπράβο στον εαυτό μου. Και να μην ξεχάσω ότι η πραγματική προσπάθεια βρίσκεται εκεί: στο να επιμένεις. Αποφάσισα να μιλήσω στον εαυτό μου όμορφα και να του πω «είσαι νικήτρια που είσαι εδώ, μπες να περάσεις καλά, να το απολαύσεις».

Τις ημέρες πριν αγωνιστώ, έβλεπα τα παιδιά που δεν πετύχαιναν τα αποτελέσματα που ήθελαν και δεν έπαιρναν τα μετάλλια που περίμεναν και σκεφτόμουν πόσο κρίμα είναι που στεναχωριούνταν. Γιατί τα παιδιά αυτά είναι πρωταθλητές. Όλοι αυτοί οι αθλητές που κλαίνε και δεν κέρδισαν μετάλλιο είναι αθλητές που έχουν προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό άπειρες χαρές σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν χρειάζονται το ολυμπιακό μετάλλιο αλλά δυστυχώς όλους μας κυνηγάει αυτό, αλλιώς δεν ασχολείται κανείς μαζί μας. Είναι όμως λάθος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις