Τρίτη, 15 Οκτ.
20oC Αθήνα

Έξυπνες λύσεις για να χρησιμοποιήσετε ξανά το παλιό σας κινητό, αντί να το δώσετε για ανακύκλωση

Έξυπνες λύσεις για να χρησιμοποιήσετε ξανά το παλιό σας κινητό, αντί να το δώσετε για ανακύκλωση

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και μαζί της και τα κινητά τηλέφωνα. Μετά από ένα χρόνο, κάθε κινητό τηλέφωνο, μπορεί να θεωρείται ξεπερασμένο, καθώς πλέον ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά καινούργια με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχετε αγοράσει ένα νέο κινητό και δεν ξέρετε τι να κάνετε με το παλιό, υπάρχουν τρόποι να το αξιοποιήσετε, αντί να το δώσετε για ανακύκλωση.

Κάμερα ασφαλείας: Αρκετές εφαρμογές μπορούν να μετατρέψουν το παλιό smartphone σας σε κάμερα ασφαλείας για το σπίτι σας. Αυτός είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να παρακολουθείτε το σπίτι σας εξ αποστάσεως, εφόσον η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε Wi-Fi και η κάμερα σας είναι ακόμα λειτουργική.

Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε μια εφαρμογή κάμερας ασφαλείας στο παλιό και το νέο κινητό σας, και, έπειτα, τοποθετήστε την παλιά σας συσκευή σε μια γωνία ή σε ένα ράφι της βιβλιοθήκης του σαλονιού σας. Έτσι, μπορείτε να ελέγχετε το σπίτι σας, όταν λείπετε για διακοπές.

Ψηφιακή οθόνη μωρού: Εάν έχετε μωρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας τηλέφωνο ως οθόνη για να παρακολουθείτε το μωρό σας.

Απλώς κατεβάστε και εγκαταστήστε μια εφαρμογή παρακολούθησης μωρού και στην συνέχεια, τοποθετήστε το παλιό σας τηλέφωνο στο δωμάτιο του μωρού σας ή κοντά στο μωρό σας , ώστε να γνωρίζετε κάθε του κίνηση.

Φτιάξτε την αγαπημένη σας λίστα τραγουδιών: Εάν είστε λάτρης της μουσικής, μπορείτε να αξιοποιήσετε το παλιό σας κινητό, για να φτιάξετε την αγαπημένη λίστα τραγουδιών σας, ή για να ακούτε podcast και audiobooks.

Αυτός μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερα βολικός τρόπος για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, φορώντας τα ακουστικά σας, ενώ γυμνάζεστε ή κάνετε καθαρισμό στο σπίτι. Παράλληλα, μπορείτε να το συνδέσετε σ’ ένα ηχείο μέσω Bluetooth, σε περίπτωση που είστε οδηγός αυτοκινήτου.

Μ’ αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν θα «τελειώσει» η μπαταρία στο νέο κινητό σας. Επιπλέον, εάν η συσκευή υποστηρίζει κάρτα microSD (κάρτα μνήμης), μπορείτε να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό της χώρο.

Συσκευή GPS: Χρησιμοποιήστε το παλιό σας τηλέφωνο ως αποκλειστική συσκευή GPS. Απλώς κατεβάστε μια εφαρμογή πλοήγησης, τοποθετήστε το παλιό σας τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή τον εξοπλισμό πεζοπορίας σας και είστε έτοιμοι. Έτσι, θα εξοικονομήσετε  μπαταρία και αποθηκευτικό χώρο από το νέο σας smartphone.

Αρκετές εφαρμογές GPS προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης χαρτών εκτός σύνδεσης για να πλοηγηθείτε στον προορισμό σας χωρίς Wi-Fi.

 Τηλεχειριστήριο: Γνωρίζατε ότι αρκετά παλιά κινητά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τηλεχειριστήρια για διάφορες συσκευές στο σπίτι σας;

Με τη σωστή εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας τηλέφωνο για να ελέγξετε την τηλεόραση, το ηχοσύστημα σας ή ακόμα και τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας.

Web κάμερα για συσκέψεις: Εάν συμμετέχετε συχνά σε συσκέψεις ή συνομιλίες μέσω βίντεο και χρειάζεστε μια κάμερα web για τον υπολογιστή σας, το παλιό σας τηλέφωνο μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Απλά, κατεβάστε μια εφαρμογή κάμερας web και συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας.

Η κάμερα του κινητού σας μπορεί να έχει καλύτερη ποιότητα βίντεο από την ενσωματωμένη κάμερα web του laptop σας.

Συσκευή εκμάθησης για παιδιά: Εγκαταστήστε εκπαιδευτικές εφαρμογές και μετατρέψτε το παλιό σας κινητό σε εργαλείο εκμάθησης για παιδιά.

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια και να παρακολουθούν βίντεο σε κινητά, επομένως, αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για μια νέα συσκευή.

Αντίγραφο ασφαλείας: Ένα εφεδρικό τηλέφωνο είναι πάντα μια καλή ιδέα. Σε περίπτωση που το νέο σας smartphone σας χαλάσει ή το χάσετε, θα έχετε στην διάθεση σας το παλιό σας κινητό.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις