Site icon NewsIT

Έκθεση της Μαργαρίτας Γκίνη Μελά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 

27.06.2024 | 18:07
Έκθεση της Μαργαρίτας Γκίνη Μελά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά 

Η εικαστικός Μαργαρίτα Γκίνη Μελά αυτή την εβδομάδα εκθέτει τα έργα της στον εμβληματικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραια με θέμα «Ο χορός της ζωής».

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 19:30, θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια. Την έκθεση θα προλογίσει ο Λεόντιος Πετμεζάς, εικαστικός ιστορικός και κριτικός τέχνης.

Η ζωγραφική είναι λάδι σε καμβά, σε επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων που κρύβουν ιστορίες από την ζωή την, φύση και τα ζώα .

Η Μαργαρίτα Γκίνη Μελά, γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά με συνεχή εικαστική παρουσία στη ζωγραφική, χαρακτική και αγιογραφία.

Διδάσκει στο κέντρο τέχνης και δημιουργίας «Καλλιτεχνούπολη» τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τις νέες γενιές για την εισαγωγή τους στην Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών.

Είναι μέλος της Εταιρείας Γραμμάτων και τεχνών Πειραιά, Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, UNESCO, Ινστιτούτο προβολής και ανάπτυξης (όμοιοι της Μάνης).

Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές, Δημόσια ιδρύματα και εκπαιδευτήρια στην Αθήνα και τον πολιτιστικό σύλλογο Κερκύρας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version