Τετάρτη, 4 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Έλλη Κοκκίνου: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν πάνω στη σκηνή»

Έλλη Κοκκίνου: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν πάνω στη σκηνή»
Φωτογραφία αρχείου - NDP

«Μου είπε ο Ηλίας Ψινάκης το αίμα πάνω στο λευκό κοστούμι γράφει τέλεια. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές παντού», αποκάλυψε η Έλλη Κοκκίνου.

Για τη συναυλία που έδωσε με τον Σάκη Ρουβά στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία το 1997, στην αρχή των πρώτων της βημάτων στη μουσική σκηνή, μίλησε για πρώτη φορά η Έλλη Κοκκίνου που βρέθηκε καλεσμένη στο «Γηροκομείο» του Ηλία Ψηνάκη.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια αφηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια την σοκαριστική εμπειρία της στη Λευκωσία, αποκαλύπτοντας πως φοβήθηκε ακόμη και πως θα την σκοτώσουν πάνω στη σκηνή.

«Πήγαμε στη Λευκωσία με το ιδιωτικό τζετ, δεν περάσαμε καν έλεγχο. Δεν… ήξερα πού πήγαινα, εκεί συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει. Η δική μας ορχήστρα δεν δέχθηκε να έρθει, παίξαμε με την τουρκική.

Όταν προσγειωθήκαμε, είδαμε τα τέσσερα τεθωρακισμένα τζιπ που μας περίμεναν και εκεί καταλάβαμε το μέγεθος», είπε η Έλλη Κοκκίνου.

«Μας έβαλαν μέσα, τον καθένα σε διαφορετικό αυτοκίνητο, για να μην ξέρουν πού είναι ο στόχος. Εγώ είχα πάθει σοκ. Δίπλα μου και μπροστά μου κάθονταν τύποι με αυτόματα στο χέρι.

Έλεγα “πού ήρθα;” Ήθελα να γυρίσω πίσω. Μας πήγαν σε μία μεγάλη αίθουσα με τη μακέτα της Πράσινης Γραμμής, εκεί φοβηθήκαμε», συμπλήρωσε.

«Μετά από κάποιες ώρες ξεκίνησε η συναυλία. Πολύ άγριο το τοπίο αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε πίσω. Είχε πολύ συγκινητικές στιγμές που κανένας ποτέ δεν γνωστοποίησε, γι’ αυτό και πήρε και μία αρνητική χροιά το γεγονός.

Εγώ είχα πάρει ένα ρούχο για να κάνω τα φωνητικά μου στον Σάκη, ένα άσπρο κοστούμι. Μου είπε ο Ηλίας (Ψινάκης) ότι θα πρέπει να βγω και να προλογίσω τη συναυλία, μου λέει “το αίμα πάνω στο λευκό κοστούμι γράφει τέλεια”. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές παντού», είπε για τη μεγαλειώδη συναυλία προσπαθώντας να διατηρήσει το χιούμορ της.

Δείτε το απόσπασμα στο 26:26:

«Αμέσως μετά τη συναυλία, κάναμε περιοδεία στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα θυμάμαι είχα πάει για το live με το τζιπ που μας είχαν νοικιάσει, άνοιξα το παράθυρο για να μιλήσω στον φύλακα του γηπέδου και είχαν κάτι αβγά κάποιοι.

Σκάνε τα αβγά μέσα, μετά μύριζα αβγό και ο Σάκης (Ρουβάς) με πείραζε. Μέχρι που το έφαγε κι αυτός. Και κάτι ντομάτες φάγαμε αλλά γενικά περάσαμε ωραία μεταξύ μας», είπε η Έλλη Κοκκίνου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις