Site icon NewsIT

Έτσι θα αφαιρέσετε την κηρομπογιά των παιδιών από τον τοίχο μέσα σε λίγα λεπτά

15.09.2024 | 10:03
Έτσι θα αφαιρέσετε την κηρομπογιά των παιδιών από τον τοίχο μέσα σε λίγα λεπτά

Child mischief. Boy with a distracted face because he drew the entire wall. Little boy leaning against the white wall where he made many drawings with colored pencils. Kid indoors, at home.

Σε κάθε σπίτι με παιδιά προσχολικής ηλικίας υπάρχουν κηρομπογιές, ώστε οι μικροί καλλιτέχνες να μάθουν τα χρώματα και να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους στην ζωγραφική.

Εκτός, όμως, από τα τετράδια ζωγραφικής, τα παιδιά ενθουσιάζονται τόσο πολύ με τα χρώματα που μπορεί να δοκιμάσουν να ζωγραφίσουν πάνω στους τοίχους του σπιτιού. Και ο μόνιμος «πονοκέφαλος» για κάθε γονέα είναι πώς θα καθαρίσει τα λερωμένα σημεία.

Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε καθώς υπάρχει μια πρακτική λύση για να αφαιρέσετε την κηρομπογιά από τον τοίχο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να φτιάξετε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα. Αυτό το μείγμα με το συγκεκριμένο υλικό, που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, είναι ένα φυσικό καθαριστικό διάλυμα που θεωρείται ασφαλές για τους περισσότερους τοίχους και πόρτες.

Πώς θα φτιάξετε την πάστα

Χρησιμοποιώντας ένα μπολ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού, νερό. Για μεγαλύτερες επιφάνειες, ανακατέψτε 2 – 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού, νερό. Η πάστα πρέπει να είναι στεγνή και λεία στην υφή της, οπότε ελέγξτε την αναλογία. 

 Βουτήξτε ένα πανί σε νερό και την πάστα

Βουτήξτε ένα μαλακό και λευκό πανί σε ζεστό νερό. Αφού το στύψετε, τυλίξτε το πανί γύρω από το δείκτη του χεριού σας. Στη συνέχεια, βυθίστε το δάχτυλό σας στην πάστα. Με αυτό τον τρόπο, θα εστιάσετε καλύτερα στον λεκέ και όχι σε όλη την επιφάνεια του τοίχου. Το υπερβολικό νερό μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, γι΄αυτό πρέπει να το περιορίσετε την ποσότητα του.

Απλώστε την πάστα στον τοίχο

Με το δάχτυλό σας που είναι καλυμμένο με το πανί, τρίψτε προσεκτικά την πάστα μόνο πάνω από τα σημάδια που έχει αφήσει η κηρομπογιά. Χρησιμοποιώντας, στην συνέχεια, ένα άλλο, καθαρό και νωπό, πανί, σκουπίστε καλά το συγκεκριμένο σημείο.

Εάν τα σημάδια δεν φύγουν με την πρώτη φορά, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία.

 Ξεπλύνετε με καθαρό πανί

Μόλις αφαιρέσετε τις ζωγραφιές από τις κηρομπογιές, χρησιμοποιήστε ένα άλλο καθαρό πανί για να σκουπίσετε την γύρω περιοχή από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, ούτως ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα δημιουργηθούν στίγματα κατά την διάρκεια του καθαρισμού.

Υπάρχει και εναλλακτική λύση

Σε περίπτωση που ο τοίχος σας έχει ακόμα σημάδια από κηρομπογιές, υπάρχει μια εναλλακτική λύση με την οδοντόκρεμα. Ωστόσο, δοκιμάστε καλύτερα λευκή πάστα και όχι πράσινο ή μπλε τζελ, αφού η χρωματιστή οδοντόκρεμα μπορεί να λερώσει περαιτέρω τους τοίχους σας. Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι παρόμοια με την πάστα μαγειρικής σόδας.

Τι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Καθαριστικά σπρέι: Τα καθαριστικά σπρέι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς το κερί και η χρωστική ουσία από την κηρομπογιά πρόκειται να στάξουν, απλώνοντας τον λεκέ.

Χλωρίνη: Η χλωρίνη είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να αφαιρέσει και το χρώμα του τοίχου.

Διαβρωτικό χρωμάτων: Το ίδιο ισχύει και με το διαβρωτικό χρωμάτων, καθώς το μόνο που θέλετε είναι να αφαιρέσετε την κηρομπογιά, όχι και το χρώμα του τοίχου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version