Site icon NewsIT

Έβελυν Σιούπη: Πέθανε σε ηλικία 61 χρονών η ενδυματολόγος του «Ντόλτσε Βίτα»

05.08.2024 | 18:43
Έβελυν Σιούπη: Πέθανε σε ηλικία 61 χρονών η ενδυματολόγος του «Ντόλτσε Βίτα»

Απέραντη θλίψη στον κόσμο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου προκάλεσε η είδηση θανάτου της ενδυματολόγου Έβελυν Σιούπη.

Η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ενδυματολόγου της τηλεόρασης Έβελυν Σιούπη, που έβαλε το λιθαράκι της στις επιτυχίες «Το δις εξαμαρτείν» και «Ντόλτσε Βίτα», έγινε γνωστή σήμερα (05.08.2024).

Η διάσημη ενδυματολόγος άφησε την τελευταία της πνοή στα 61 της χρόνια, χωρίς να έχουν μαθευτεί περισσότερες πληροφορίες.

Το βιογραφικό της

Η Έβελυν Σιούπη, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το 1983 βρέθηκε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε στο London College of Fashion. Παρέμεινε εκεί έως και το 1985. Μετέπειτα συνεργάστηκε με κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα και θέατρα της χώρας όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο και το ιστορικό Θέατρο Αμόρε.

Οι δημιουργίες της στο θέατρο αγαπήθηκαν πολύ και συνεργάστηκε με πλήθος κορυφαίων καλλιτεχνών όπως: Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Κώστα Μπάκα, Φωκά Ευαγγελινό, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννη Δαλιανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Μίνω Βολανάκη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη.

Τα έργα στα οποία εργάστηκε ήταν: «Ο Έβρος απέναντι» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Αυστρο – ούγγρου θεατρικού συγγραφέα Έντεν φον Χόρβαρτ, «Ποια Ελένη;» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Αττική οδός» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Άντρες έτοιμοι για όλα» των  Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππας, «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, «Πριν το Χάραμα» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Το σπάταλο τερατάκι» της Κατερίνας Μαρκαδάκη.

Το 2003 κέρδισε το Βραβείο Ενδυματολογίας για το «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα ενώ 4 χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το Βραβείο Ενδυματολογίας για το «Τσινετσιτά» και πάλι των Θ.Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα.

Η Έβελυν Σιούπη αναφορικά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έβαλε την ενδυματολογική της υπογραφή στις σειρές: «Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα», «Δύο ξένοι», «Safe Sex» και «Μικρές αμαρτίες» καθώς και σε ταινίες όπως  «Αυστηρώς κατάλληλο», «Σούλα Έλα Ξανά», «Οξυγόνο», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Safe Sex».

Το αντίο των φίλων της

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η ενδυματολόγος δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας, πλήθος προσώπων από τη showbiz έχουν ξεκινήσει να την αποχαιρετούν στα social media.

Ανάμεσά τους και ο Χάρης Ρώμας ο οποίος ανέβασε μία φωτογραφία της στο Facebook και τη συνόδευσε με μία σπαρακτική λεζάντα, θέλοντας να της πει το δικό του «αντίο».

«Η σκηνογράφος και κυρίως ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη ήταν μία μεγάλη καλλιτέχνης με την έννοια του ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιος παρόμοιος σε έμπνευση και αισθητική. Και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Της έλεγα πάντα ότι εφηύρε και εκπροσωπεί τον «Υπαρκτό Σουρεαλισμό»!

Στη διάρκεια της συνεργασίας μας ζήσαμε έντονες και εκρηκτικές στιγμές όμως αυτό που έμεινε στο τέλος ξεκάθαρο ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός και η αξιοπρέπεια.

Άλλωστε έτσι ήταν η Έβελυν: Έντονη, εκρηκτική και απόλυτα αξιοπρεπής! Φεύγει δυστυχώς νωρίς και πραγματικά εύχομαι ολόψυχα ο αγαπημένος της γιός, Δημήτρης, να τιμά πάντα την μνήμη της. Και εγώ θα την θυμάμαι, πάντως…», έγραψε ο Χάρης Ρώμας στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Η ηθοποιός Αθηνά Νιάβη αποχαιρέτησε επίσης την ενδυματολόγο μέσα από ανάρτηση στο Facebook.

«Ξέρω ότι δεν ήθελες πολλά λόγια. Δεν τα καταδεχόσουν. Ξέρω ότι όταν θα έφευγες, θα έφευγες περήφανη όπως έζησες, όπως ήσουν πάντα. Όχι όμως τόσο γρήγορα.. Εύχομαι μόνο να ήξερες πόσο πολύ σ’ αγαπάω. Γιατί το μήνυμα που σου έστειλα προχτές δεν το διάβασες ποτέ τελικά. Μας αιφνιδίασες πάλι. Έτσι ήσουν.. η όλα η τίποτα. Όσα αφιερώματα και να γραφτούν για σένα, η πραγματικότητα ήταν πολύ καλύτερη.

Σε ευχαριστώ που σε γνώρισα, που ήσουν φίλη μου, που κάθε πρωί μιλούσαμε και αναλύαμε τα πάντα, που με «έβριζες» κάθε φορά που έκανα λάθος, που ήσουν δίπλα μου και κυρίως που με αγαπούσες κι ας μην το έλεγες. Το έδειχνες. Έβελυν, ήσουν η φίλη μου. Και τώρα.. έχασα τη Φίλη μου. Και δεν μπορώ να το δεχτώ. Δεν μπορώ να σε αποχαιρετήσω.. Θα κρατάω πάντα μαζί μου την τσάντα που μου έκανες δώρο. Μου λείπεις πολύ».

Το δικό της αντίο είπε και η ηθοποιός Ελένη Φίλιππα, η οποία σοκαρίστηκε από την είδηση θανάτου της συνεργάτιδάς της.

«Αντίο υπέροχη, σπουδαία, αγαπημένη Έβελυν Σιούπη. Ήταν τιμή μου και χαρά μου που συνεργάστηκα μαζί σου», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version