Η τυρόπιτα, αν και φαίνεται πολύπλοκη, μπορεί να είναι μια αρκετά εύκολη και γρήγορη επιλογή φαγητού, ιδιαίτερα για κάποιον που μένει μόνος του.
Συνήθως χρειάζονται μόνο μερικά βασικά υλικά που μπορείς εύκολα να βρεις στο σούπερ μάρκετ: φύλλο κρούστας, τυρί, αυγά και λίγο γάλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Την ίσια στιγμή, είναι και εύκολη στην προετοιμασία: Το να φτιάξεις τη γέμιση και να τυλίξεις τις τυρόπιτες είναι μια διαδικασία που δεν παίρνει πολύ χρόνο.
Η τυρόπιτα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα ανάλογα με τις προτιμήσεις του ατόμου. Εκτός από τη φέτα, μπορεί να προσθέσει κανείς άλλα είδη τυριών, λαχανικά, ή ακόμα και αλλαντικά, δίνοντας έτσι διαφορετική γεύση κάθε φορά.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απολαύσει την ποικιλία χωρίς να χρειάζεται να μάθει νέες συνταγές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν λοιπόν θέλεις να σταματήσεις να τρως απ’ έξω ή σκοπεύεις να βάλεις την μαγερική στην καθημερινότητα σου, σου εγγυόμαστε ότι η παρακάτω συνταγή, αν και δεν θα σε κάνει MasterChef, σίγουρα θα σε αποζημιώσει.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο,
5 αυγά,
5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
350 γρ. φέτα,
350 γρ. γραβιέρα,
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
2 κ.σ. σουσάμι.
Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις κρυώσει λίγο το βούτυρο, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα αυγά (αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει λίγο) και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπόλ τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε το μείγμα (βούτυρο-γιαούρτι-αλεύρι-αυγά), ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα μικρό στρογγυλό ταψακι περίπου 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλιζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 200οC για 20-25 λεπτά, έως ότου ροδίσει η τυρόπιτα.
Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.