Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τις δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί στο πέρασμα των χρόνων λόγω της σεξουαλικότητάς του
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε ακομπλεξάριστα για τη σεξουαλικότητά του και τις δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί. Για την απόρριψη μερίδας του κόσμου και τη στάση που κράτησε για να εκπληρώσει μια σειρά από στόχους. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ προσπάθησε να στείλει τα δικά του μηνύματα στους νεότερους για την κατάσταση που επικρατεί και τη νοοτροπία που κυριαρχεί. «Το cancel ήταν ολόγυρα μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στo MAD Forum 2025 που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στην Τεχνόπολη, μία από τις ενότητες που συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον ήταν αυτή για την GEN Z. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαίρη Συνατσάκη έδωσαν την δική τους οπτική μέσα από προσωπικές εμπειρίες αλλά και παραδείγματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
«To Cancel Culture είναι ένας καλυμμένος φασισμός. Έχει να κάνει με κυνηγούς μαγισσών, διαπόμπευση, με το να πετάμε πέτρες… «αυτός το έκανε» και αμέσως να του επιτιθέμεθα. Για μένα είναι κάτι άχρηστο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βρεις δικαιοσύνη στον κόσμο», είπε στην αρχή του λόγου του ο παρουσιαστής της ΕΡΤ.
«Προσωπικά γεννήθηκα με το cancel. Και θα σας πω για ποιον λόγο: Σαν ένα γκέι αγόρι, το οποίο συνειδητοποίησε ότι είναι γκέι από πολύ μικρό, το cancel ήταν ολόγυρα μου. Δηλαδή, είχα μερικές παρέες που ήμουν αποδεκτός, αλλά ήξερα ότι δεν είμαι αποδεκτός και αρεστός σε πάρα πολύ κόσμο», εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο κοινό του MAD Forum.
«Μεγαλώνοντας ένα γκέι αγόρι σε μία τέτοια κοινωνία, το παίρνει πάνω του και καταλαβαίνει ότι θα είναι ακυρωμένος πάντα. Οπότε σε μένα υπήρχε πάντα μία ψυχραιμία. Δηλαδή, λειτούργησε από πολύ νωρίς σαν επιβίωση, γιατί έπρεπε να επιβιώσω σε μία τέτοια κοινωνία.
Οπότε βρήκα τους τρόπους να το καταλαβαίνω και να μπορώ να πορεύομαι σε αυτό», συμπλήρωσε στην ιστορία του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος κράτησε τον γάμο του επτασφράγιστο μυστικό, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Την Πέμπτη (17.10.2024) ωστόσο, αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον επί χρόνια σύντροφό του, Βαγγέλη Γερασίμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος το 2013 απέκτησε έναν γιο, μέσω παρένθετης μητέρας. Ο μικρός είναι σήμερα 12 ετών.