Υλικά:
500γρ βούτυρο (φυτικό και γάλακτος μαζί)
250γρ ζάχαρη άχνη
50γρ μέλι θυμαρίσιο
10 γρ μαχλέπι τριμμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
4 αβγά
150 γρ φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
3 κρόκους αβγών για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια και ρίχνουμε τους κρόκους στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.. Φτιάχνουμε σφιχτή μαρέγκα με λίγες σταγόνες λεμονιού. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι ,ρίχνουμε το γάλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες ,το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο μαζί με τη μαρέγκα και τα ζεστά υλικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη αφράτη .Αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί περίπου τριάντα λεπτά και πλάθουμε κουλούρια σε διάφορα σχήματα τα οποία τοποθετούμε στα ταψιά, αλείφουμε με κρόκους αβγών αραιωμένους με λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.