Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Βαρδής μίλησε στον Γιώργο Κρικοριάν για την ψυχανάλυση, για την διαχείριση καταστάσεων καθώς και για τα επαγγελματικά του.
«Η ψυχανάλυση με βοήθησε στην απώλεια του πάτερα μου. Έχουμε πολλές εμφανίσεις το καλοκαίρι και είμαι αγχωμένος για το αν θα προλάβουμε τα πάντα. Είμαι αγχώδης, κυρίως με τη δουλειά, και οξύθυμος. Μπορεί να μου προκαλέσει θυμό η κακή οδήγηση», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Βαρδής.
Για τα παιδικά του χρόνια και για την σχέση του με τον πατέρα του, Αντώνη Βαρδή: «Ως παιδί άκουγα τους γονείς μου, δεν έκανα ζημιές. Η μητέρα μου, ως άνθρωπος, δεν ήθελε να χαλάει χατίρι, ενώ «γνώρισα» τον πάτερα μου στην εφηβεία μου και είδα ότι βάζει όρια. Η μητέρα μου ήταν δασκάλα και ήμουν μαθητής της στο σχολείο, δεν είναι κάλο. Φοιτούσα στο σχολείο της γιαγιάς μου με δασκάλα την μητέρα μου και έπρεπε να είμαι παιδί παράδειγμα.
Υπήρξαν κόντρες με τον πάτερα μου, ειδικά τα δυο πρώτα χρόνια που προσπαθούσε ο ένας να γνωρίσει τον άλλο. Θυμάμαι που είχα δώσει στον πάτερα μου χρήματα για το σπίτι, δεν μου το ζήτησε, άλλα ξέρω ότι του άρεσε.
Ο πατέρας μου παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη και μου ζήτησε συγγνώμη που προσπάθησε να με κάνει σαν κι εκείνον».
Για τον έρωτα και την σύζυγό του ο Γιάννης Βαρδής, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο έρωτας είναι τα πάντα στη ζωή μου. Με την σύζυγο μου γνωριστήκαμε στη Λήμνο και αμέσως ένιωσα κάτι. Όταν γνώρισα την σύζυγό μου σκεφτόμουν μόνο πως θα την ξανασυναντήσω.
Την περίοδο που ήμουν όλο το 24ωρο πάνω από τον πάτερα μου η Νατάσα με στήριξε, ήταν βράχος. Η πρόταση γάμου δεν ήταν έκπληξη, δεν θυμάμαι πολλά.
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι έκανα την πρόταση γάμου σε ένα εστιατόριο. Με την σύζυγό μου έχουμε πολλά χαρακτηριστικά που μας εκνευρίζουν στον άλλο».
Για την πατρότητα, ο Γιάννης Βαρδής ανέφερε: «Δεν θυμάμαι τη ζωή μου πριν γίνω πατέρας. Ως πατέρας πρέπει να μπαίνω στη θέση της συζύγου μου και αυτό μας έχει κρατήσει ως ζευγάρι μέσα στα χρόνια. Όπου και να βρίσκομαι για εμφανίσεις, όταν τελειώσω θέλω να επιστρέφω αμέσως στο σπίτι. Με την σύζυγό μου έχουμε χρόνο για εμάς γιατί τα παιδιά κοιμούνται νωρίς».