Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Γιατί ο Μάθιου Πέρι είχε μόνο 1,5 εκατ. δολάρια στην τράπεζα όταν πέθανε

Γιατί ο Μάθιου Πέρι είχε μόνο 1,5 εκατ. δολάρια στην τράπεζα όταν πέθανε
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι η προσωπική περιουσία του σταρ από τα «Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι ανέρχεται σε 1,5 εκατ. δολάρια.

Το ποσό της περιουσίας του Μάθιου Πέρι, που έγινε γνωστό από νέα έγγραφα, φάνηκε μικρό σε πολλούς δεδομένης της επιτυχίας του ηθοποιού στη βιομηχανία του θεάματος, και έχουν προκύψει ερωτήματα σχετικά με το πού πήγαν τα χρήματά του.

«Φαίνεται ότι τα πάντα στη διαθήκη του αφέθηκαν στο καταπίστευμά του», εξηγεί στο People ο δικηγόρος για το κληρονομικό δίκαιο και διευθυντής στο Weinstock Manion, Jonathan Forster, ο οποίος δεν σχετίζεται με την υπόθεση. 

Ο υπόλοιπος πλούτος του Μάθιου Πέρι πιθανότατα είχε ήδη τοποθετηθεί στο καταπίστευμά του – που ονομάζεται «Alvy Singer Living Trust», το οποίο φαίνεται ότι πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα του Γούντι Άλεν στο «Annie Hall» – πριν από τον θάνατό του.

«Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε το καταπίστευμα σε αντίθεση με τη διαθήκη είναι ότι η διαθήκη είναι μια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων υπό δικαστική εποπτεία και είναι δημόσια» εξηγεί ο δικηγόρος.

Όταν η προσωπική περιουσία, όπως τα μετρητά, είναι στο όνομα αυτού που πεθαίνει, πρέπει να μεταφερθεί στο καταπίστευμά του και να διανεμηθεί από τους δικαιούχους. Στην αρχική εκτίμηση της προσωπικής του περιουσίας που κατατέθηκε τον Μάρτιο, πιστεύεται ότι είχε 1.030.000 δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του.

Στην επικαιροποιημένη απογραφή που βρέθηκε τον Ιούνιο, το πραγματικό ποσό στην κληρονομική περιουσία του Πέρι προσδιορίστηκε σε 1.596.914,47 δολάρια, τα οποία ήταν τα χρήματα στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό.

«Όταν συνήθως κάνουμε ένα πλάνο περιουσίας με διαθήκη και καταπίστευμα, η διαθήκη απλώς αφήνει περιουσιακά στοιχεία στο καταπίστευμα», εξηγεί. «Θα χρηματοδοτούσατε [το καταπίστευμα] κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Η διαθήκη είναι σαν ένα είδος συλλογής, όπου αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο άτομο όταν πεθαίνει, η διαθήκη πρέπει να μεταφέρει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο καταπίστευμα».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαθήκη του Πέρι έδειξε ότι δεν είχε «ακίνητη περιουσία» παρόλου που είχε δύο σπίτια όταν πέθανε:

Το σπίτι στο Pacific Palisades, αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου πέθανε, φέρεται να είναι ακόμη στο όνομα της συνδιαχειρίστριας της περιουσίας του Λίσας Φέργκιουσον (σσ. μαζί με την Ρόμπιν Ρούζαν) και δεν έχει πουληθεί.

Κι ένα σπίτι στους λόφους του Χόλιγουντ, το οποίο ο Πέρι είχε αγοράσει υπό το καταπίστευμα «Alvy Singer LLC».

«Ό,τι βρίσκεται κάτω από το καταπίστευμα δεν υπόκειται σε διαθήκη και ό,τι ορίζει δικαιούχο δεν υπόκειται σε διαθήκη», λέει ο δικηγόρος.

Διευκρινίζει επίσης ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα άφηνε χρήματα στο προσωπικό του όνομα αντί να τα μεταφέρει σε ένα καταπίστευμα.

«Θα συμβούλευα πάντοτε τους πελάτες μου να επανατιτλοφορούν τους λογαριασμούς τους στο όνομα του καταπιστεύματός τους για να αποφύγουν τη διαθήκη», λέει ο Forster. «Ωστόσο, ο Μάθιου Πέρι πιθανότατα απέτυχε να μετονομάσει αυτόν τον λογαριασμό».

Τέλος ο δικηγόρος τονίζει στο People ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες όλων των περιουσιακών στοιχείων του Μάθιου Πέρι και εξηγεί το γιατί:

«Ενώ οι πληροφορίες σε μια διαθήκη δημοσιοποιούνται, ένα καταπίστευμα παραμένει πάντα ιδιωτικό και μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι δικαιούχοι και οι διαχειριστές του».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις