Site icon NewsIT

Γιώργος Λιάνης: Δεν προστάτευσα την Έλλη Λαμπέτη, εκβιάστηκε να μιλήσει υπέρ του Παπαδόπουλου

29.09.2023 | 06:10
Γιώργος Λιάνης: Δεν προστάτευσα την Έλλη Λαμπέτη, εκβιάστηκε να μιλήσει υπέρ του Παπαδόπουλου

Σε μια σπάνια εξομολόγηση προχώρησε ο Γιώργος Λιάνης που, το απόγευμα της Πέμπτης (28.09.2023) βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Μιλώντας με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο βετεράνος δημοσιογράφος αποκάλυψε μια ιστορία για την Έλλη Λαμπέτη.

Ήταν το 1969 όταν ο Τάκης Κανελλόπουλος επρόκειτο να γυρίσει μια ταινία με την Έλλη Λαμπέτη και ο Γιώργος Λιάνης είχε πάει να της πάρει συνέντευξη. Του είχαν, μάλιστα, προτείνει να παίξει στην ταινία (που δεν έγινε ποτέ) τον δημοσιογράφο.

Εκείνη την εποχή, η Έλλη Λαμπέτη είχε το θέμα με την κόρη της. Η συνέντευξη έγινε και όταν τελείωσε, η σπουδαία ηθοποιός ρώτησε τον Γιώργο Λιάνη: «δεν μου κάνατε ούτε μια πολιτική ερώτηση». «Ήταν ντάλα Χούντα, τι να ρωτήσω;» θυμάται ο Γιώργος Λιάνης.

«Της λέω “μα κυρία Λαμπέτη, έχουμε το θέμα της λογοκρισίας, δεν μπορώ να βάλω τίποτα”. Και μου λέει: “μα όχι, θα σας μιλήσω υπέρ του κυρίου Παπαδοπούλου“. Και μου λέει ότι “ο Παπαδόπουλος, είναι ένας άνθρωπος που στη συνείδησή μου είναι ισότιμος με τον Ελευθέριο Βενιζέλο”. Ήταν φανερό ότι μου έλεγε κάτι για κάποιο λόγο», συνέχισε ο Γιώργος Λιάνης και αποκάλυψε ότι η Έλλη Λαμπέτη «αναγκάστηκε, εκβιάστηκε να το κάνει».

«Δεν την προστάτευσα και έχω μετανιώσει πικρά γι’ αυτό», είπε ο Γιώργος Λιάνης.

Δείτε το απόσπασμα από το 14:18

   

Ο Γιώργος Λιάνης αποκάλυψε και το λόγο της παραίτησής του ύστερα από τη συνέντευξη στον Αλέκο Παναγούλη. Αιτία, ο Χρήστος Πασαλάρης, που του είχε αλλάξει τον τίτλο, ειρωνευόμενος τον Παναγούλη.

«Η συνέντευξη με τον Αλέκο Παναγούλη οδήγησε στην παραίτηση μου από την εφημερίδα γιατί ο μεγάλος μας δημοσιογράφος, Χρήστος Πασαλάρης μού άλλαξε τον τίτλο και με παγίδεψε σαν να αμφισβητούσα τον Παναγούλη. Δηλαδή τελείωνε η συνέντευξη και πρόσθεσε ο Πασαλάρης, ο αείμνηστος: “Τότε γιατί δέχθηκες τη χάρη Παναγούλη αφού τα λες αυτά”.

Είχαν δώσει χάρη οι Χουντικοί και βγήκαν έξω. Αφού λοιπόν τα λες όλα αυτά, ναι, πρέπει ένα τυραννοκτόνο να τον ξανασκωτώσετε όλοι, έλεγε ο Παναγούλης. Και μου έβαλε τίτλο: “Τότε γιατί δέχθηκες τη χάρη, Παναγούλη;”. Με προβοκάρισε.

  

Και έφυγα την ίδια μέρα, από τα Επίκαιρα και με ζητούσε, θυμάμαι, ο Καψής οπότε πήγα στα Νέα» συμπλήρωσε ο Γιώργος Λιάνης.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version