Site icon NewsIT

Η Brie Larson κάνει θεατρικό ντεμπούτο ως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο West End του Λονδίνου

17.09.2024 | 15:43
Η Brie Larson κάνει θεατρικό ντεμπούτο ως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο West End του Λονδίνου

epa11078296 US actor Brie Larson attends the 29th Critics Choice Awards at The Barker Hangar in Santa Monica, California, USA, 14 January 2024. EPA/ALLISON DINNER

Με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή θα κάνει το ντεμπούτο της στο West End του Λονδίνου η γνωστή ηθοποιός, Brie Larson.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα Όσκαρ, τα Βραβεία SAG, τα Baftas και τις Χρυσές Σφαίρες το 2016 για την ερμηνεία της στην ταινία Room. Η Brie Larson έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στο Captain Marvel, το Kong: Skull Island και τη σειρά Apple TV+ Lessons In Chemistry, βασισμένη στο βιβλίο της Bonnie Garmus.

Στο έργο, που έγραψε ο αρχαίος Έλληνας και τραγικός ποιητής γύρω στο 420 π.Χ., η Ηλέκτρα, στοιχειωμένη από τη δολοφονία του πατέρα της, καταλαμβάνεται από θλίψη, ανάγκη για επιβίωση και δίψα για εκδίκηση. Όταν επιστρέφει μετά από καιρό ο χαμένος αδερφός της, Ορέστης, τον ωθεί στο έργο της τιμωρίας με μία τρομακτική κατάληξη.

Η διασκευή είναι της Καναδής ποιήτριας, Αν Κάρσον, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πολυβραβευμένου Ντάνιελ Φις.

Η Μπρι Λάρσον που έχει βραβευτεί με Όσκαρ δήλωσε «ενθουσιασμένη» τόσο με το ρόλο της όσο και με τους συντελεστές της παράστασης. Ωστόσο, η ηθοποιός δεν έχει εμφανιστεί στη σκηνή από το 2010, όταν υποδύθηκε την Έμιλυ σε μια παραγωγή του Our Town στο Williamstown Theatre Festival στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στο Μπράιτον τον Ιανουάριο. Θα παίξει εκεί για μια εβδομάδα πριν μεταγραφεί στο West End για το υπόλοιπο της τρίμηνης πορείας της.

Το έργο, σε παραγωγή της Empire Street Productions, θα ανέβει στη σκηνή του Theatre Royal Brighton από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου του 2025 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο The Duke of York’s Theatre του Λονδίνου από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 12 Απριλίου.

«Τι είναι αρχαίο και τι είναι σύγχρονο; Η μετάφραση της Κάρσον πυροδοτεί αυτό το ερώτημα. Είναι συναρπαστική πρόκληση να δουλεύω πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή, μέσα από τα λόγια της Κάρσον και στην όμορφη σκηνή του The Duke of York’s με την Μπρι Λάρσον» δήλωσε ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Φις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version