Η Σελίν Ντιόν (Celine Dion) ανακοίνωσε ότι τελικά θα πρέπει να ακυρώσει ολόκληρη την παγκόσμια περιοδεία της, καθώς συνεχίζει να δίνει μάχη για την υγεία της, λόγω του συνδρόμου Stiff Person με το οποίο διαγνώστηκε εδώ και αρκετό καιρό, το οποίο δεν της επιτρέπει να κάνει ζωντανές εμφανίσεις.
Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τις ημερομηνίες της περιοδείας της στο Instagram, η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε «με τρομερή απογοήτευση» ότι θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις ζωντανές της εμφανίσεις στο πλαίσιο του Courage World Tour, επειδή συνεχίζει τη μάχη με την ανίατη νευρολογική ασθένεια που διαγνώστηκε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η 55χρονη σταρ είχε αναβάλλει αρχικά τις ζωντανές της εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person. Όμως, σήμερα (26.5.2023) ανακοίνωσε την ακύρωση της παγκόσμιας περιοδείας της.
«Λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι στο 100%. Δεν είναι δίκαιο για εσάς να συνεχίσω να αναβάλλω τις παραστάσεις, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!», έγραψε η Σελίν Ντιόν στο Instagram.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ομάδας της Σελίν Ντιόν αναφέρεται ότι όσοι αγόρασαν εισιτήρια θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους από τον πάροχο που τα αγόρασαν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε την ανάρτηση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τι είναι το Stiff Person Syndrome
Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).
Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.
Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (stiff person syndrome) ονομάζεται επίσης σύνδρομο Moersch-Woltman. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Οι μυϊκοί σπασμοί συμβαίνουν τυχαία ή μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ σωματικό άγγιγμα.
Με την πάροδο του χρόνου, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιωμένη στάση του σώματος. Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.
Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος παρόμοιων ασθενειών που αφορούν μια περιοχή του σώματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.