Site icon NewsIT

Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία όταν διαπίστωσε ότι είχαν αναρτήσει αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ

18.07.2024 | 07:13
Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία όταν διαπίστωσε ότι είχαν αναρτήσει αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ

2813168

Στην ακύρωση μιας προγραμματισμένης συναυλίας στο Τσεσμέ της Σμύρνης προχώρησε η Δέσποινα Βανδή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, όταν διαπίστωσε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ. Μάλιστα, στη συνέχεια η Δέσποινα Βανδή δέχτηκε δριμεία επίθεση τόσο από τους διοργανωτές της συναυλίας, όσο και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα έγιναν στη φιλανθρωπική συναυλία στο Τσεσμέ της Σμύρνης, όπου η Δέσποινα Βανδή επρόκειτο να τραγουδήσει στη συναυλία που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV).

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την εμφάνισή της. 

Στο βήμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέβηκε η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ, ανακοινώνοντας ότι η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν θα εμφανιστεί και θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όποιους από τους θεατές το επιθυμούν.

Η εμπρηστική δήλωση της δημάρχου

Τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Δέσποινα Βανδή: Το ξέσπασμα της Δημάρχου του Τσεσμέ - «Να εγκαταλείψει τα σύνορα της χώρας η κυρία»

Στη σκηνή εμφανίστηκε τελικά η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

Η απάντηση της Δέσποινας Βανδή

Η γνωστή τραγουδίστρια με ανάρτηση στο Instagram έδωσε τη δική της απάντηση λέγοντας πως την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version