Site icon NewsIT

Η ισπανική βασιλική οικογένεια και τα σκάνδαλά της: Μυστηριώδεις selfies, απιστίες κι ένα τραγούδι όλο νόημα

07.07.2024 | 12:30
Η ισπανική βασιλική οικογένεια και τα σκάνδαλά της: Μυστηριώδεις selfies, απιστίες κι ένα τραγούδι όλο νόημα

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίθια μπορεί να δίνουν την εικόνα των κομψών, σύγχρονων Ευρωπαίων βασιλιάδων αλλά οι φήμες για… εξωσυζυγικές σχέσεις φαίνεται να έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ταραχώδες, γεμάτο σκάνδαλα παρελθόν της οικογένειας.

Ο 56χρονος σήμερα βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε, παντρεύτηκε την πρώην δημοσιογράφο και νυν βασίλισσα Λετίθια, 51 ετών, πριν από 20 χρόνια – και έκτοτε όλοι μιλούν για το στυλ, την γοητεία και την αφοσίωσή της στο καθήκον.

Ωστόσο, πρόσφατα, ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η βασίλισσα Λετίσια και ο βασιλιάς Φελίπε υπέγραψαν συμφωνία διαζυγίου στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης γάμου. Τα έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνία Θαρθουέλα», στην οποία η βασίλισσα Λετίθια αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της. 

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο κόρες του ζευγαριού, η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ και η 16χρονη πριγκίπισσα Σοφία θα μένουν στο παλάτι μαζί με τον βασιλιά μέχρι να ενηλικιωθούν και στη συνέχεια η Λετίθια θα πρέπει να παραδώσει την κηδεμονία τους στον βασιλιά.

Η πρώτη μεγάλη κρίση στη σχέση τους είχε έρθει το 2013. Είχαν αποφασίσει να αναβάλλουν το διαζύγιό τους μέχρι να ενηλικιωθούν οι κόρες τους. Αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο του 2025, που θα ενηλικιωθεί και η πριγκίπισσα Σοφία.

Αυτά μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν. 

Οι κόρες τους, η Λεονόρ, πριγκίπισσα των Αστουριών, 18 ετών, και η Ινφάντα Σοφία, 17 ετών, έχουν μεγαλώσει και είναι το ισχυρό χαρτί της μοναρχίας στην Ισπανία ειδικά η μεγαλύτερη που πρόκειται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της μετά την αποφοίτησή της από τη στρατιωτική σχολή.

Όταν ο βασιλιάς Φελίπε ανέβηκε στο θρόνο το 2014, δεσμεύτηκε για μια «ανανεωμένη μοναρχία» αφού ο πατέρας του βασιλιάς Χουάν Κάρλος είχε παραιτηθεί εν μέσω ενός σκανδάλου για ένα πολυδάπανο κυνηγετικό ταξίδι στη Μποτσουάνα που εξόργισε τους Ισπανούς σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας.

Μείωσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ώστε να περιλαμβάνει μόνο τον ίδιο και τη Λετίθια, τις δύο κόρες τους και τους γονείς του – σε μια κίνηση που θυμίζει τη λιτή μοναρχία του βασιλιά Καρόλου Γ’. Τους τελευταίους μήνες, συνέχισε τη δέσμευσή του για μεταρρύθμιση προχωρώντας σε προσλήψεις.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι αγαπητοί στο κοινό και παρά τις προσπάθειες του βασιλιά Φελίπε να προβάλλει μια εικόνα ήρεμη και στωική, οι Ισπανοί βασιλείς έχουν πληγεί από σκάνδαλα που χρονολογούνται πριν ο μονάρχης αναλάβει το θρόνο.

Από τις κατηγορίες περί απιστιών, μέχρι τα πολλαπλά σκάνδαλα που ανάγκασαν τον βασιλιά Χουάν Κάρλος να εγκαταλείψει τον θρόνο και ακόμη και ένα εκρηκτικό ποπ τραγούδι που λέγεται ότι απευθυνόταν σε ένα από τα μέλη της οικογένειας, είναι απορίας άξιο αν θα μπορέσει ποτέ ο βασιλιάς Φελίπε να απαλλάξει πλήρως το Παλάτι της Θαρθουέλα από τα σκάνδαλα.

Η… άπιστη Λετίθια

Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν το βασιλικό ζεύγος να ζει χωριστές ζωές μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης της Λετίθια με τον πρώην άντρα της μικρότερης αδερφής της, Τέλμα. 


Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, έσκασε σαν βόμβα στο Παλάτι της Ισπανίας ότι η Λετίθια είχε παράλληλη σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της Jaime del Burgo, δηλαδή με τον άντρα της μικρότερης αδερφής της.

Ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας ήταν αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις και μοιράστηκε μία φωτογραφία στα social media ως απόδειξη της ερωτικής τους σχέσης, στο βιβλίο υπό τον τίτλο «Η Λετίθια και εγώ» ανοίγοντας τα χαρτιά του στον δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ για την σχέση τους.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα, ειδικά μετά τους ισχυρισμούς του ότι η σχέση με τη βασίλισσα Λετίθια και μητέρα των δύο παιδιών συνεχίστηκε ακόμη και αφού παντρεύτηκε τον Φελίπε.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έβγαινε με τη Λετίσια όταν εκείνη εργαζόταν ακόμη ως παρουσιάστρια ειδήσεων, προτού παντρευτεί την αδελφή της, Τέλμα, από το 2012 έως το 2014.

Ωστόσο, σε ένα βιβλίο-βόμβα που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023, ο del Burgo ισχυρίστηκε ότι αυτός και η Ισπανίδα βασίλισσα συνέχισαν τη ρομαντική τους σχέση ακόμη και όταν εκείνη ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον (πρίγκιπα τότε) Φελίπε.

Μετά τη δημοσίευση του εκρηκτικού βιβλίου, ο δημοσιογράφος απολύθηκε από την εφημερίδα του El Mundo.

Στο βιβλίο, ο επιχειρηματίας είπε στον συγγραφέα ότι γνώρισε τη Λετίσια πριν από το 2000 και η σχέση τους ξεκίνησε σε ένα ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, χρόνια πριν εκείνη γνωρίσει τον βασιλιά Φελίπε.

Ο Jaime del Burgo – ο οποίος είναι γιος του πρώην πολιτικού Jaime Ignacio del Burgo – ισχυρίζεται ότι σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη Λετίσια όταν εκείνη ανακοίνωσε ότι έβγαινε με έναν μυστηριώδη «διπλωμάτη» κατά τη διάρκεια δείπνου στο ξενοδοχείο Ritz στη Μαδρίτη το 2002.

Η Λετίθια φέρεται να του είπε ότι «είχε γνωρίσει κάποιον που θα την υποχρέωνε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της», γεγονός που, όπως είπε ο Χάιμε, τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο μυστηριώδης σύντροφός της ήταν ο Φελίπε.

Έτσι αποφάσισαν να είναι μόνο φίλοι.

Μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους το 2003, η Λετίθια – η οποία είχε χωρίσει από τον πρώτο της σύζυγο το 1999 – ζήτησε από τον del Burgo να είναι μάρτυρας στον γάμο τους.

Εκείνος ισχυρίστηκε ακόμα ότι η βασίλισσα ζήτησε να τον δει το βράδυ πριν από το γάμο στο εστιατόριο El Latigazo στη Μαδρίτη – όπου του ζήτησε «να μην την αφήσει ποτέ».

Το timeline των ισχυρισμών του Jaime del Burgo για το ειδύλλιο με την βασίλισσα Λετίθια

  • Πριν από το 2000: Η Λετίθια Ορτίθ, η οποία ήταν παρουσιάστρια ειδήσεων εκείνη την εποχή, γνωρίζει τον Jaime del Burgo – τον γιο ενός πολιτικού – και το ζευγάρι αρχίζει να βγαίνει ραντεβού
  • 2001: Η Λετίθια γνωρίζει τον πρίγκιπα Φελίπε στον τόπο μιας πετρελαιοκηλίδας στη Βόρεια Ισπανία. Ήταν τότε που ο del Burgo ισχυρίζεται ότι σχεδίαζε να της κάνει πρόταση γάμου όταν εκείνη του είπε για το νέο βασιλικό της ειδύλλιο.
  • 2003: Η Λετίσια και ο Φελίπε ανακοινώνουν τον αρραβώνα τους.
  • 2004: To ζευγάρι παντρεύεται στον καθεδρικό ναό της Almudena στη Μαδρίτη. Ο del Burgo ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να είναι μάρτυρας κατά τη διάρκεια της τελετής.
  • 2005: Έρχεται στον κόσμο η πριγκίπισσα Λεονόρ
  • Φεβρουάριος 2007: Η αδελφή της Λετίθια, η Έρικα, πεθαίνει ξαφνικά.
  • Απρίλιος 2007: Γεννιέται η πριγκίπισσα Σοφία. Κατά τη διάρκεια μιας από τις εγκυμοσύνες της, ο del Burgo ισχυρίζεται ότι η Λετίσια του στέλνει μια selfie με την οποία του εξομολογείται την αγάπη της.
  • 2010: Το ζευγάρι φέρεται να εκφράζει την αγάπη του ο ένας για τον. Επίσης ο del Bungo ισχυρίζεται ότι η Λετίθια πρότεινε να χρησιμοποιήσουν παρένθετη μητέρα στο Λος Άντζελες για να αποκτήσουν παιδί.
  • 2011: Ο del Burgo ισχυρίζεται ότι η Λετίθια τερματίζει τη σχέση τους μέσω τηλεφώνου
  • 2012: Ο del Burgo παντρεύεται την αδελφή της Λετίθια, Τέλμα. Το ζευγάρι μετακομίζει στη Νέα Υόρκη.
  • 2014:Η Τέλμα και ο Jaime del Burgo ανακοινώνουν το χωρισμό τους.

Ο del Burgo ισχυρίζεται ότι εξακολουθούσε να έχει σχέση με τη Λετίσια ακόμη και μετά το γάμο το 2004. Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει κρατήσει “φωτογραφίες, βίντεο, κινητά τηλέφωνα” και SMS ως αποδεικτικά στοιχεία.

Ένας από τους πιο ακραίους ισχυρισμούς που φέρεται να κάνει ο Χάιμε είναι ότι η βασίλισσα Λετίσια πρότεινε να αποκτήσουν ένα παιδί μαζί χρησιμοποιώντας παρένθετη μητέρα στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2011, ο del Burgo ισχυρίζεται ότι η Λετίσια έβαλε απότομα τέλος στη σχέση τους, όταν του τηλεφώνησε και του είπε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βλεπόμαστε».

Μετά από αυτό, όπως ισχυρίζεται εκείνος, μια φίλη του του είπε να του γνωρίσει την Τέλμα – την οποία είχε γνωρίσει όταν άρχισε να βγαίνει με τη Λετίθια.

Τον επόμενο χρόνο, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, μετά από μόλις δύο μήνες σχέσης. Η αδελφή της βασίλισσας είχε ήδη αποκτήσει την κόρη της Amanda από τη σχέση της με τον πρώην σύντροφό της Enrique Martin Llop.

Ο Jaime del Burgo αναφέρει στο βιβλίο για τον γάμο του: «Όταν οι καλεσμένοι μας συνεχάρησαν, ήρθε η σειρά της Λετίθια και φιλώντας με στο μάγουλο, μου ψιθύρισε στο αυτί: “Θα είμαστε ξανά μαζί”».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε και το 2012 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει τον έγγαμο βίο του – αλλά η Τέλμα επέστρεψε στη Βαρκελώνη την ίδια χρονιά πριν ανακοινώσει τον οριστικό χωρισμό τους το 2014.

Τον Δεκέμβριο, ο del Burgo δημοσίευσε μια selfie της βασίλισσας Λετίθια στο X ως “απόδειξη” της σχέσης τους όπου εκείνη φοράει μία μαύρη πασμίνα και φέρεται να έχει γράψει:

«Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπώ. Δική σου».

Πολλοί χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) αμφισβνήτησαν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του και ο επιχειρηματίας έχει έκτοτε διαγράψει τον λογαριασμό του στο X.

Όμως επανήλθε και μιλώντας πρόσφατα σε εφημερίδα και υποστήριξε ότι η Λετίθια ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια μαζί του και μοιράζονταν το όνειρο να «γεράσουν μαζί».

Η αμαυρωμένη κληρονομιά του Χουάν Κάρλος

Ο Χουάν Κάρλος, υπήρξε βασιλιάς της Ισπανίας από τον Νοέμβριο του 1975 μέχρι το 2014, όταν παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του, Φελίπε.

Τα περισσότερα από τα 40 χρόνια της βασιλείας του υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς ήταν εκείνος που οδήγησε αναίμακτα την χώρα του από την δικτατορία στη δημοκρατία.

Από τότε που ο βασιλιάς Φελίπε ανέλαβε τον θρόνο το 2014, έκανε ό,τι μπορούσε για να καθαρίσει την εικόνα της μοναρχίας – η οποία είχε μείνει κουρελιασμένη μετά την ατιμωτική παραίτηση του πατέρα του, βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Ο Φελίπε, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, ο οποίος ζούσε εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποξενωμένος από τη σύζυγο και την οικογένειά του και αντιμετώπιζε μια αγωγή πολλών εκατομμυρίων λιρών από την πρώην ερωμένη του.

Ο πρώην μονάρχης, ο οποίος είναι πλέον περισσότερο γνωστός για τις ατασθαλίες του, ήταν κάποτε μια από τις πιο χαρισματικές φιγούρες στην παγκόσμια σκηνή.

Είχε γίνει ήρωας για τους Ισπανούς χάρη στην απόρριψη της κληρονομιάς του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο και την έναρξη μιας νέας δημοκρατικής, φιλελεύθερης εποχής μετά από δεκαετίες αυταρχισμού.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της νεαρής ζωής του (στην Ιταλία, όπου η ισπανική βασιλική οικογένεια ζούσε εξόριστη εν μέσω του ισπανικού εμφυλίου πολέμου) ήταν γεμάτο σκάνδαλα πολύ πριν η βασιλική οικογένεια επιστρέψει στον θρόνο τη δεκαετία του 1970 μετά τον θάνατο του στρατηγού Φράνκο.

Όταν ο Χουάν Κάρλος ήταν μόλις 18 ετών, φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα τον μικρότερο αδελφό του, τον 14χρονο Αλφόνσο, σε μια δολοφονία που τελικά θεωρήθηκε ατύχημα.

Το σοκαριστικό περιστατικό λέγεται ότι συνέβη όταν ο Χουάν Κάρλος, επιστρέφοντας για το Πάσχα από τη στρατιωτική του σχολή, καθάριζε ένα περίστροφο που του είχε δώσει ο δικτάτορας Φράνκο.

Ο πυροβολισμός βρήκε τον Αλφόνσο στο μέτωπο και ο 14χρονος πέθανε ακαριαία.

Αφού αναγκάστηκε να ορκιστεί ότι δεν το είχε κάνει επίτηδες, ο Χουάν Κάρλος επέστρεψε στην αυστηρή ακαδημία του. Ο Δον Χουάν δεν συγχώρησε ποτέ τον γιο του, αλλά προσπάθησε να αποκαταστήσει τον ισπανικό θρόνο για λογαριασμό του.

Τελικά, μετά τον θάνατο του στρατηγού Φράνκο το 1975, η ισπανική μοναρχία αποκαταστάθηκε και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αποφάσισε να αγνοήσει τις υπερσυντηρητικές φωνές υπέρ ενός φιλελεύθερου μέλλοντος, για να εγκαθιδρύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία στο έθνος.

Η δημοτικότητα του βασιλιά εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Ωστόσο, ενώ είχε μια τέλεια οικογένεια με τον γάμο του με τη βασίλισσα Σοφία και τρία παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του γιου Φελίπε, ήταν μια γοητευτική φιγούρα δημοσίως αλλά φημολογείται ότι είχε εμπλακεί σε πολλές παράνομες σχέσεις.

Ο Ισπανός συγγραφέας Amadeo Martinez Ingles ισχυρίστηκε ότι κοιμήθηκε με 62 γυναίκες σε ένα μόνο εξάμηνο, ενώ φέρεται να κοιμήθηκε με περισσότερες από 2.000 συντρόφους μεταξύ 1976 και 1994.

Μια φημολογούμενη ερωμένη, η 18χρονη ηθοποιός Sandra Mozarowsky, πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το 1977 αφού έπεσε από το μπαλκόνι της.

Ένα τεράστιο ποσό, από το δημόσιο χρήμα, φέρεται να καταβλήθηκε στην διαγωνιζόμενη Μις Κόσμος της Ισπανίας το 1971, Μπάρμπαρα Ρέι, ώστε να μην αποκαλύψει το ειδύλλιό τους.

Η Ισπανίδα φωτογράφος Queca Campillo, διηγήθηκε πώς, επειδή δεν είχαν πουθενά να συναντηθούν για τις ερωτικές τους συνευρέσεις, πήγαινε στην πίσω είσοδο του παλατιού Θαρθουέλα και συναντιόντουσαν «σε ένα βαν».

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς παρέμεινε παντρεμένος με τη βασίλισσα Σοφία, αν και έχει αναφερθεί ότι οι δύο τους δεν μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Αλλά ήταν η πενταετής σχέση του με τη γοητευτική γερμανο-δανέζα αριστοκράτισσα Κορίνα Ζάιν Βίτγκενσταϊν, σε συνδυασμό με την αγάπη του για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, που θα οδηγούσε τελικά στην πτώση του.

Το ζευγάρι ήρθε όλο και πιο κοντά μετά την έναρξη της σχέσης τους το 2004, αλλά η επιχειρηματίας διέκοψε όταν έμαθε ότι είχε εμπλακεί σε άλλη μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση.

Το ταξίδι στη Μποτσουάνα για κυνήγι ελεφάντων

Τον Απρίλιο του 2012 ο βασιλιάς δέχθηκε κριτική, όταν ταξίδεψε για κυνήγι ελεφάντων στη Μποτσουάνα ενώ η χώρα του βρισκόταν στη δίνη σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Ο ισπανικός λαός έμαθε για το ταξίδι του μονάρχη στην Αφρική όταν ο Χουάν Κάρλος τραυματίστηκε στη Μποτσουάνα και ένα αεροσκάφος τον μετέφερε για νοσηλεία στην χώρα του.

Εκείνη την περίοδο Ισπανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η μεταφορά του μονάρχη δεν έγινε με κρατικά έξοδα αλλά πληρώθηκε από τον Σαουδάραβα επιχειρηματία με καταγωγή από τη Συρία, Μοχάμεντ Εγιάντ Καγιαλί, στενό φίλο του τέως βασιλιά.

Τα σκάνδαλα διαφθοράς γύρω από τον τέως μονάρχη ξεκίνησαν το 2014, όταν η μικρότερη κόρη του Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Κριστίνα, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή. Ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που παραπέμφθηκε σε δίκη, αν και απαλλάχθηκε ενώ ο σύζυγός της, Ινάκι Ουρνταγκαρίν, πρώην ολυμπιονίκης του χάντμπολ, καταδικάστηκε από το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο σε φυλάκιση 5 ετών και 10 μηνών για απάτη και φοροδιαφυγή.

Τον Ιούνιο του 2020 ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μαδρίτης ξεκίνησε έρευνα για την εμπλοκή του τέως βασιλιά στην συμφωνία κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία από ισπανική κοινοπραξία το 2011.

Παράλληλα, μπήκε στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών μετά από δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν πως το 2008 ο τέως βασιλιάς έλαβε μέσω offshore 100 εκατ. δολάρια από τον τότε βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ, για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από ισπανική κοινοπραξία.

Στο στόχαστρο των ελβετικών αρχών έχει μπει και η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, η 55χρονη Γερμανίδα επιχειρηματίας, Κορίνα Λάρσεν, πρώην σύζυγος Γερμανού πρίγκιπα, η οποία είχε συνοδεύσει τον τέως μονάρχη στο ταξίδι του στη Μποτσουάνα, το 2012. Την ίδια χρονιά μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της Λάρσεν 65 εκατ. ευρώ από τον Χουάν Κάρλος.

Η ίδια δήλωσε στις ελβετικές αρχές πως τα χρήματα είναι δώρο από τον Ισπανό μονάρχη.

Ο Χουάν Κάρλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το ταξίδι του στην Μποτσουάνα αλλά ο ισπανικός λαός δεν πείσθηκε. Η φήμη του Χουάν Κάρλος συνέχισε να κατρακυλά.

Στις 18 Ιουνίου 2014, ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε επίσημα. Είπε στους υπηκόους του:

«Αποφάσισα να τερματίσω τη βασιλεία μου και να παραιτηθώ από το στέμμα της Ισπανίας. Μια νέα γενιά απαιτεί δικαίως να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Κατά την έξοδό του, έριξε επίσης μια «σπόντα» στον τότε πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας: «Δεν θέλουμε ο γιος μου να μαραθεί περιμένοντας όπως ο πρίγκιπας Κάρολος».

Τον Αύγουστο του 2020, μετά από έξι χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επέλεξε να εγκαταλείψει την Ισπανία, λέγοντας ότι δεν ήθελε οι προσωπικές του υποθέσεις να υπονομεύσουν τη βασιλεία του γιου του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’.

Ο βασιλιάς Φελίπε αποκήρυξε την κληρονομιά του και έκοψε από τον πατέρα του το ετήσιο εισόδημα που λάμβανε από το παλάτι, ύψους 194.000 ευρώ.

Ο Χουάν Κάρλος κατηγορείται ότι βγάζει τα άπλυτα της Λετίθια στη φόρα για να εκδικηθεί τον γιο του, Βασιλιά Φελίπε που τον απομάκρυνε από την οικογένειά του.

Το τραγούδι με στίχο όλο νόημα 

Μπορεί η πλευρά της οικογένειας της βασίλισσας Λετίθια να μην βρίσκεται στο προσκήνιο με τον ίδιο τρόπο όπως η πλευρά του βασιλιά Φελίπε, αλλά το όνομα Ορτίθ δεν είναι απαλλαγμένο από κουτσομπολιά και εικασίες.

Η ερωτική ζωή της 50χρονης Τέλμα, δεν ήταν ομαλή. 

Η πρώτη της προσπάθεια να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της del Bungo ακυρώθηκε από τον πεθερό της Telma, Jaime Ignacio del Burgo, ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι ο γιος του και η Telma το μετάνιωσαν και ήθελαν να δώσουν μια νέα ευκαιρία στο γάμο τους.

Ο σύντροφος της Τέλμα είναι τώρα ο Ιρλανδός δικηγόρος Gavin Bonnar και το ζευγάρι καλωσόρισε το πρώτο του παιδί τον Οκτώβριο του 2021, όταν εκείνη ήταν 47 ετών. Ο Gavin έχει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, τη μουσικό Sharon Corr (Σάρον Κορ).

Στο πρόσφατο άλμπουμ της «The Fool & The Scorpion» η Sharon έγραψε στίχους όπως «η διεστραμμένη αδελφή της βασίλισσας» – που οι θαυμαστές υπέθεσαν ότι ήταν εμπνευσμένοι από τη νέα μητριά των παιδιών της, δηλαδή την Τέλμα.

Αν και η Sharon και ο Gavin χώρισαν το 2019, η Sunday World ανέφερε ότι μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έφτασαν σε οικονομικό διακανονισμό.

Νέα ελπίδα

Τα λάθη του Χουάν Κάρλος χρειάστηκαν χρόνια για να περάσουν στη λήθη – αλλά τα παιδιά του βασιλιά Φελίπε φαίνεται να είναι η τελευταία ελπίδα για τη μοναρχία.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 18 ετών, η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας θεωρείται το κλειδί για τη διάσωση της φήμης της οικογένειας στον απόηχο των διαρκών σκανδάλων.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ακολουθεί τα βήματα του πατέρα και του παππού της, ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική της εκπαίδευση στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα στη Βόρεια Ισπανία – από την οποία μόλις αποφοίτησε.


Από τότε που γιόρτασε τα 18 της χρόνια, φαίνεται ότι η μοναρχία έχει αρχίσει να στρέφει το βλέμμα της στη νεαρή πριγκίπισσα.

Όταν ανεβεί στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι πως θεωρείται ως η προσωπικότητα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο του παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Πληροφορίες από Dailymail

Πηγή φωτογραφιών: Reuters, Eurokinissi

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version