Site icon NewsIT

Η Κατερίνα Παναγοπούλου απαντά στην Έλενα Ακρίτα: «Θα ήθελα οι βουλευτές να μην ασχολούνται με φούστες, τσάντες και γόβες»

04.10.2024 | 20:41
Η Κατερίνα Παναγοπούλου απαντά στην Έλενα Ακρίτα: «Θα ήθελα οι βουλευτές να μην ασχολούνται με φούστες, τσάντες και γόβες»

«Προσωπικά, τέτοια σχόλια δεν με αγγίζουν», είπε η Κατερίνα Παναγοπούλου για τις εκρηκτικές δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα.

Για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τις δυσκολίες που έχει περάσει λόγω του επαγγέλματός της, τις διακρίσεις φύλου και τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα, μίλησε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παναγοπούλου σήμερα το πρωί (04.10.2024) στην εκπομπή Buongiorno.

«Για εμάς τους δημοσιογράφους οι εκλογές είναι ό,τι καλύτερο, το ευχαριστιόμαστε. Έχουμε πραγματική απορία. Νομίζω ότι το άγχος που υπάρχει είναι τόσο δημιουργικό που βγαίνει κάτι όμορφο στον αέρα. Ξεκινήσαμε το δελτίο ειδήσεων στο MEGA για 5η σεζόν και έλεγα και δυο χρόνια το δελτίο του σαββατοκύριακου στο Star.

Το πρώτο μου δελτίο ήταν “καταστροφή”. Ήταν το νοηματικό, και τότε ήταν οι πλημμύρες στην Μάνδρα. Βγαίνω για ένα δελτίο υποτίθεται 5 λεπτών που έγινε  25 λεπτά, λόγω συνεχούς ροής ειδήσεων. Ήταν αγχωτικό για μένα. Ήμουν όμως χρόνια στο ρεπορτάζ και την έννοια της ζωντανής μετάδοσης την είχα συνηθίσει», είπε αρχικά η Κατερίνα Παναγοπούλου για το δελτίο ειδήσεων.

«Όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές προσπαθώ να συγκρατούμαι. Και σε περιστατικά bullying έχει τύχει να έχω βουρκώσει. “Τρελαίνομαι” όταν το βλέπω αυτό και μπορεί να βουρκώσω αλλά το συγκρατώ λέω στον εαυτό μου “είμαστε στο δελτίο ειδήσεων δεν πρέπει εσύ να γίνεις είδηση”», είπε για την συναισθηματική φόρτιση των ειδήσεων.

«Αφήνω να φανεί η οργή σε κάτι που λέω αλλά στα πολιτικά θέματα δεν θέλω να φαίνεται. Αλλά σε ειδήσεις πχ για την βία ανηλίκων εκεί δεν συγκρατούμαι. Έχουν ευθύνη οι γονείς, οι καθηγητές, οι Αρχές, έχουμε ευθύνη όλοι. Πιστεύω όμως πως είμαι αντικειμενική», συνέχισε.

«Το όνειρό μου ήταν να γίνω δημοσιογράφος. Γράφω στην εφημερίδα “Τα Νέα” και είμαι και στο MEGA. Είχα δηλώσει μόνο σχολή ΜΜΕ στο μηχανογραφικό μου στις πανελλαδικές. Οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την τηλεόραση. Δούλευα από το 1ο έτος του πανεπιστημίου, σε ραδιοφωνικό σταθμό», είπε για το όνειρο της ζωής της να γίνει δημοσιογράφος.

«Παλιά δεν ξέρω πώς ήταν αλλά τώρα η συντριπτική πλειοψηφία στα δελτία ειδήσεων είναι γυναίκες. Δεν ένιωσα διακρίσεις λόγω φύλου στην δημοσιογραφία, και δεν μου αρέσει η θυματοποίηση. Επειδή γίνονται σοβαρές διακρίσεις εναντίον των γυναικών δεν θέλω, όταν πραγματικά δεν υπάρχει κάποια ιστορία, να το λέω γιατί έτσι μειώνω την ένταση άλλων πραγματικών περιστατικών.

Πολλές φορές υπάρχει μία λογική θυματοποίησης. Δεν μου αρέσει να τραβάμε πράγματα γιατί υπάρχουν σοβαρά περιστατικά σεξισμού, στοχοποίησης γυναικών και αν κάτι δεν είναι πραγματικό γεγονός δεν είναι απαραίτητο να καταθέτουμε όλοι μια εμπειρία. οι πολιτικοί πολλές φορές, και στις γυναίκες και στους άνδρες, ειδικά αν είσαι πιο νέος, προσπαθούν να σε απονομιμοποιήσουν ηθικά.

Δεν θα αποδείξω την αξία μου, ο κόσμος βλέπει και το δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι πρώτο. Δεν θα πέσω στην παγίδα της αντιπαράθεσης. Χρειάστηκε χρόνος να το διαχειριστώ, είμαι παρορμητική και δύσκολα συγκρατούμαι να μην πω αυτό που θέλω. Το έχω πληρώσει όμως. Στο δελτίο προσπαθώ να μην εκφράζομαι, γιατί δεν είμαι η Κατερίνα Παναγοπούλου, είμαι η παρουσιάστρια. Στα άρθρα μου όμως είμαι χείμαρρος», είπε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Για τα σχόλια που έκανε η Έλενα Ακρίτα σχετικά με την εμφάνισή της στη εκδήλωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας είπε:

«Δεν θέλω να δίνω αξία σε πράγματα που μου είναι αδιάφορα. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν σοβαρά προβλήματα να διαχειριστούν, έχουν την ακρίβεια, τα ενοίκια, και προσωπικά ως πολίτης θα ήθελα οι βουλευτές να μην ασχολούνται με τις φούστες, τις τσάντες και τις γόβες άλλων γυναικών.

Ειδικά όταν μιλάμε σε περίπτωση γυναίκας προς γυναίκα. Αλλά πήρα τόση αγάπη και συμπαράσταση. Βγήκε και μία απάντηση από την ΕΣΗΕΑ που καταδίκασε τον κακοποιητικό λόγο. Προσωπικά, τέτοια σχόλια δεν με αγγίζουν», σχολίασε.

Για τις συνεργασίες της με τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Γιάννη Πρετεντέρη, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε:

«Με τον Γιάννη Πρετεντέρη η σχέση μου είναι πάρα πολύ καλή. Τον σέβομαι απεριόριστα. Δεν είχε τύχει ποτέ να βρεθούμε σε άλλα δημοσιογραφικά μαγαζιά, συναντηθήκαμε στο MEGA. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για τον Γιάννη Πρετεντέρη έχουμε άψογη συνεργασία.

Δεν έχει σχέση εάν διαφωνούμε ή συμφωνούμε, πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και αυτό που έχει προσφέρει. Η συνεργασία μου με τον Σταμάτη Μαλέλη είναι άψογη. Όταν πήγα στο Star είχε φύγει ο Σταμάτης Μαλέλης. Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ. Αγωνιούσα για την συνεργασία μας, είναι καθημερινή η συνεργασία με τον διευθυντή ειδήσεων.

Είμαι ευτυχής για την συνεργασία μας και υπάρχει σεβασμός. Για μένα η συνεργασία είναι το παν. Έχω φύγει από δουλειές γιατί ζοριζόμουν στην συνεργασία. Ο σεβασμός είναι η λέξη-κλειδί, το παν για μένα», σχολίασε.

«Στην δουλειά μου είναι άλλο πράγμα, είμαι πολύ συγκροτημένη. Στην προσωπική μου ζωή είμαι χύμα τελείως. Στα επαγγελματικά μου έβαζα σχέδια αλλά μετά από ένα σημείο όταν χαλαρώσεις, τα πράγματα έρχονται όμορφα», τόνισε κλείνοντας η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA Κατερίνα Παναγοπούλου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version