Οι Κινέζοι θαυμαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Τα Φιλαράκια» εξέφρασαν τη δυσφορία τους, μετά την αφαίρεση των σκηνών με τη Λέιντι Γκάγκα, τον Τζάστιν Μπίμπερ και το νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS από την ειδική εκπομπή της πολυαναμενόμενης επανένωσης των πρωταγωνιστών.
Το ειδικό αυτό επεισόδιο, με το reunion των έξι πρωταγωνιστών της σειρά της δεκαετίας του 1990 έπειτα από απουσία 17 ετών, προβλήθηκε σε τρεις κινεζικές πλατφόρμες. Όμως, οι εμφανίσεις των παραπάνω διασήμων, που έχουν προκαλέσει την οργή του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, αφαιρέθηκαν από όλες τις εκδοχές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα απαγορεύτηκε να κάνει περιοδεία στην Κίνα το 2016, μετά τη συνάντησή της με τον Δαλάι Λάμα, το πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.
click4more: Φιλαράκια: Ανάρτηση της Άνιστον κι ένα αποκαλυπτικό βίντεο «μαρτυρούν» τον αληθινό έρωτα «Ρέιτσελ» και «Ρος»
Ο Καναδός τραγουδιστής Τζάστιν Μπίμπερ παραμένει «αποκλεισμένος» από το Πεκίνο, από το 2014, όταν είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του στο αμφιλεγόμενο μνημείο Yasukuni στο Τόκιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσο για τα μέλη του νοτιοκορεατικού συγκροτήματος της K-pop, BTS, είχαν προκαλέσει την οργή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον περασμένο χρόνο, παραλείποντας κάθε αναφορά στους Κινέζους στρατιώτες που πέθαναν στον Πόλεμο της Κορέας, όταν είχαν μιλήσει για τη «θλιβερή ιστορία» της περιοχής.
Τελικά τι… έπαιξαν από τα Φιλαράκια στην Κίνα;
Οι Κινέζοι φαν των Friends παρατήρησαν, επίσης, ότι στις εκδοχές του reunion, που προβλήθηκαν στην Κίνα, είχε λογοκριθεί κάθε αναφορά στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Το ειδικό αυτό επεισόδιο ήταν μικρότερο σε διάρκεια κατά πολλά λεπτά σε σύγκριση με την εκδοχή των 104 λεπτών, που πρόβαλε την Πέμπτη η αμερικανική πλατφόρμα HBO Max.
Οι κινεζικές υπηρεσίες streaming iQiyi, Youku και Tencent Video δεν απάντησαν στα ερωτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με τους λόγους της λογοκρισίας.
Οι θαυμαστές των Friends εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Περίμενα εδώ και εβδομάδες για να παρακολουθήσω την επανένωση των Friends και ανακάλυψα ότι η εκδοχή που προβλήθηκε στην Κίνα ήταν «κομμένη»», γράφει ένας εξ αυτών.
Η κωμική σειρά είναι πολύ δημοφιλής στην κινεζική νεολαία και προτείνεται ακόμη και στα σχολεία, για τη μάθηση της αγγλικής γλώσσας. Επίσης, έχει εμπνεύσει τη δημιουργία ανάλογων καταστημάτων “Central Perk” σε πολλές κινεζικές πόλεις, όπως ακριβώς το καφέ όπου συναντιόντουσαν οι ήρωες της σειράς.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.