Site icon NewsIT

Η Μπέλα Χαντίντ απαντάει στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas: «Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα»

30.07.2024 | 12:23
Η Μπέλα Χαντίντ απαντάει στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas: «Έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα»

Σοκαρισμένη και ενοχλημένη δηλώνει η Μπέλα Χαντίντ μετά τον σάλο για την αμφιλεγόμενη καμπάνια παπουτσιών της Adidas.

Η Μπέλα Χαντίντ μίλησε για τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Adidas που παρέπεμπε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 και προκάλεσε οργή στο Ισραήλ γιατί κατά τη διάρκειά τους διαπράχθηκε μια τρομοκρατική επίθεση.

Η Χαντίν, η οποία είναι μισή Παλαιστίνια, δήλωσε:

«Είμαι σοκαρισμένη, αναστατωμένη και απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας που υπήρξε σε αυτή την εκστρατεία».

Η διαφημιστική καμπάνια για τα ρετρό αθλητικά παπούτσια – τα SL72s – παρέπεμπε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν στην επίθεση μιας παλαιστινιακής ομάδας με την ονομασία «Μαύρος Σεπτέμβρης».

Τη Δευτέρα (29.07.2024) , το μοντέλο δημοσίευσε ένα μήνυμα σε story της στο Instagram, εκφράζοντας την «απογοήτευσή της για την έλλειψη ευαισθησίας που υπήρξε σε αυτή την καμπάνια».

«Ποτέ δεν θα συμμετείχα εν γνώσει μου σε οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους», έγραψε.

Το χρονικό

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών Adidas αποκάλυψε μια διαφήμιση με τη Χαντίντ να κρατά ένα «κλασικό» αθλητικό παπούτσι από τη δεκαετία του ’70 για να τιμήσει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου.

Ωστόσο, αυτοί οι αγώνες στιγματίστηκαν από τραγωδία όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν από την παλαιστίνια εξτρεμιστική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης».

Η Χαντίντ ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε καμία γνώση της ιστορικής σύνδεσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972».

«Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και εγώ θα έπρεπε να έχω κάνει περισσότερη έρευνα ώστε να γνωρίζω και να καταλαβαίνω κι εγώ και να μιλήσω», πρόσθεσε.

Η Adidas έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την καμπάνια και τον «αρνητικό αντίκτυπο» στη Χαντίντ και τα άλλα εμπλεκόμενα μοντέλα.

«Συνεχίζουν να γίνονται συνδέσεις και παραλληλισμοί με την τρομερή τραγωδία που συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου λόγω της πρόσφατης SL72 καμπάνιας μας», ανέφερε η μάρκα παπουτσιών σε δήλωσή της.

«Αυτές οι συνδέσεις δεν ήταν σκόπιμες και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία προκλήθηκε σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο».

Η Μπέλα, της οποίας ο πατέρας, Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι Παλαιστίνιος, είναι εδώ και καιρό ακτιβίστρια για τους παλαιστινιακούς σκοπούς και κατήγγειλε τη σύνδεση της εκστρατείας με την «απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού».

«Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμη με την τρομοκρατία», έγραψε τη Δευτέρα, «και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε».

«Είμαι μια περήφανη Παλαιστίνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα στον πολιτισμό μας από τα πράγματα που έχουν εξισωθεί την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Πληροφορίες από BBC

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version