Site icon NewsIT

Η Τέιλορ Σουίφτ στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για 4η φορά

21.02.2024 | 21:57
Η Τέιλορ Σουίφτ στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για 4η φορά

FILE PHOTO: Taylor Swift attends a premiere for Taylor Swift: The Eras Tour in Los Angeles, California, U.S., October 11, 2023. REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως και το 2023 η Τέιλορ Σουίφτ! Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ διατήρησε τα σκήπτρα για 4η φορά από τότε που η IFPI (Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας), ένα διεθνές όργανο του μουσικού κλάδου, απονέμει αυτόν τον τίτλο.

Είναι η 11η φορά που αυτή η κατάταξη, στην κορυφή της οποίας έχει «θρονιαστεί» η σούπερ σταρ της ποπ, Τέιλορ Σουίφτ, καθορίζεται «στη βάση των παγκοσμίων πωλήσεων ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλες τις εκδόσεις:

Streaming, μεταφορτώσεις και φυσικά μέσα και στο σύνολο του ρεπερτορίου τους» εξήγησε σήμερα το IFPI, που αντιπροσωπεύει την ηχογραφημένη μουσική βιομηχανία παγκοσμίως.

Η διάκριση του 2023 ακολουθεί εκείνες των 2014, 2019 και 2022. Η Ομοσπονδία IFPI χαιρετίζει «μια εξαιρετική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η καλλιτέχνιδα μέτρησε τρία άλμπουμ (…) στην κορυφή των κατατάξεων», δηλαδή το «Midnights» και οι επανεκδόσεις των δίσκων της «Speak Now» και «1989».

Taylor Swift - Midnights (Offcial Video)

«Με την περιοδεία Eras, που συγκεντρώνει όλα τα ρεκόρ, επανέφερε στο φως το σύνολο του ρεπερτορίου της στις πλατφόρμες streaming στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», συνεχίζει ο οργανισμός.

«Αυτό το φαινόμενο αποτυπώθηκε στην επιτυχία του τραγουδιού +Cruel summer+, που κυκλοφόρησε αρχικά το 2019 κι αναδείχθηκε ξανά στην πρώτη θέση των κατατάξεων τέσσερα χρόνια αργότερα», σύμφωνα με την IFPI.

Οι αστέρες της K-Pop SEVENTEEN και Stray Kids βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση «στο πλαίσιο μιας χρονιάς ρεκόρ για τους Κορεάτες καλλιτέχνες». Τέσσερα συγκροτήματα της K-Pop βρίσκονται στο top 10 με τους TOMORROW X TOGETHER στην 7η θέση και τις NewJeans στην 8η.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version