Site icon NewsIT

Η Τέιλορ Σουίφτ υποστηρίζει ανοιχτά την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

11.09.2024 | 06:52
Η Τέιλορ Σουίφτ υποστηρίζει ανοιχτά την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Λίγο μετά τη λήξη του debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Με ανάρτησή της στα social media, η κορυφαία τραγουδίστρια της ποπ διέψευσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ αναφέροντας ότι πρόκειται για κατασκευάσματα της τεχνητής νοημοσύνης. Η Τέιλορ Σουίφτ μετά το debate που έγινε το βράδυ της Κυριακής (10.09.2024) δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Κάμαλα Χάρις, ενώ απάντησε και σε μία παλαιότερη δήλωση του εκλεκτού του Ρεπουμπλικανού Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς.

Ο 40χρονος Τζέι Ντι Βανς, πιστός υποστηρικτής του πρώην Αμερικανού προέδρου είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και της Κάμαλα Χάρις είναι «κυρίες με γάτες και χωρίς παιδιά». Ένα βίντεο από εκείνη τη συνέντευξη του 2021 έκανε πρόσφατα το γύρο του ίντερνετ προκαλώντας οργή στις ΗΠΑ με την τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί στην μείωση των ποσοστών γεννήσεων στις ΗΠΑ, την οποία αποκάλεσε «πολιτιστική κρίση» και είχε υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια ότι οι ενήλικες χωρίς παιδιά θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερους φόρους και να έχουν λιγότερα δικαιώματα ψήφου.

Στο post που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Τέιλορ Σουίφτ δήλωσε ανοιχτά την υποστήριξή της προς την Κάμαλα Χάρις και το κόμμα των Δημοκρατικών, στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό. Η τραγουδίστρια, ως απάντηση στην δήλωση του Τζέι Ντι Βανς που ξανά έγινε viral, ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία έχει αγκαλιά μία γάτα, υπογράφοντας ως «κυρία με γάτες και χωρίς παιδιά».

Η ίδια έγραψε: «Όπως πολλοί από εσάς, έτσι κι εγώ παρακολούθησα το ντιμπέιτ απόψε. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε την έρευνά σας για τα θέματα που βρίσκονται στο χέρι και τις θέσεις που παίρνουν αυτοί οι υποψήφιοι στα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω ό,τι μπορώ για τις πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα».

Και πρόσθεσε: «Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι το AI του “εγώ” που υποστηρίζει ψευδώς την προεδρική πορεία του Ντόναλντ Τραμπ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. Πραγματικά δημιούργησε τους φόβους μου γύρω από την AI και τους κινδύνους της διάδοσης της παραπληροφόρησης. Με έφερε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο πιο απλός τρόπος καταπολέμησης της παραπληροφόρησης είναι με την αλήθεια.

Θα ψηφίσω για την Kamala Harris και τον Tim Walz στις Προεδρικές Εκλογές του 2024. Ψηφίζω την Harris επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις αιτίες πιστεύω ότι χρειάζεται έναν πολεμιστή για να τα υπερασπιστεί. Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, χαρισματική ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε τόσα πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και εντυπωσιασμένη από την επιλογή του συνυποψήφιου Tim Walz, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα μιας γυναίκας στο δικό της σώμα για δεκαετίες».

Η 35χρονη ποπ σταρ τόνισε: «Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι όλη δική σας και η επιλογή είναι δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους ψηφοφόρους για πρώτη φορά: Να θυμάστε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίσεις νωρίς. Θα συνδέσω το πού θα εγγραφείτε και θα βρω ημερομηνίες και πληροφορίες πρόωρης ψηφοφορίας στην ιστορία μου».

Το 2020, η Σουίφτ υποστήριξε δημόσια τον Μπάιντεν και τον Χάρις . «Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που αναγνωρίζει ότι οι έγχρωμοι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι συμβαίνει στο σώμα τους και ότι η κοινότητα LGBTQIA+ αξίζει να αναγνωριστεί και να συμπεριληφθεί». Η Σουίφτ είπε τότε: «Υπό την ηγεσία τους, πιστεύω ότι η Αμερική έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία θεραπείας που τόσο χρειάζεται». Η τραγουδίστρια μάλιστα σημάδεψε την περίσταση ψήνοντας μπλε μπισκότα Μπάιντεν – Χάρις.

Η απάντηση της Τζένιφερ Άνιστον στον Τζέι Ντι Βανς

Η ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον, η οποία έχει μιλήσει στο παρελθόν για τους δικούς της αγώνες με τη γονιμότητα, έγραψε στα social media ότι ελπίζει η κόρη του Βανς να είναι αρκετά τυχερή για να κάνει παιδιά μια μέρα.

«Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να στραφεί στην εξωσωματική γονιμοποίηση ως δεύτερη επιλογή», ​​έγραψε η η Τζένιφερ Άνιστον. «Επειδή προσπαθείς να της το πάρεις κι αυτό».

Ο Τζέι Ντι Βανς επέκρινε τα σχόλια της ηθοποιού σε μια εμφάνιση στο «The Megyn Kelly Show» στο SiriusXM την περασμένη  Παρασκευή, λέγοντας ότι ήταν «αηδιαστικά επειδή η κόρη μου είναι 2 ετών» και ότι ακόμα κι αν είχε προβλήματα γονιμότητας, θα δοκίμαζε ό,τι μπορούσε για να τη βοηθήσει γιατί πιστεύει ότι οι οικογένειες και τα μωρά είναι κάτι καλό».

Ο ίδιος τόνισε ότι με το σχόλιό του δεν επέκρινε τους ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά, αλλά μάλλον το Δημοκρατικό Κόμμα ότι είναι «κατά της οικογένειας και κατά του παιδιού».

Τα σχόλια του Βανς είναι πιθανό να αποξενώσουν τις ανύπαντρες γυναίκες, οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και ένα βασικό εκλογικό μπλοκ (το 63% των ανύπαντρων γυναικών ψήφισαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν το 2020).

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version