Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Τζούντι Ντεντς δεν μπορεί πλέον να διαβάζει τις ατάκες της – «Πρέπει να βρω μηχάνημα να μου τις μαθαίνει»

Η Τζούντι Ντεντς δεν μπορεί πλέον να διαβάζει τις ατάκες της – «Πρέπει να βρω μηχάνημα να μου τις μαθαίνει»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η πασίγνωστη ηθοποιός Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες να μαθαίνει τις ατάκες της στις ταινίες που συμμετέχει, καθώς πάσχει από μια εκφυλιστική πάθηση στα μάτια.

Μιλώντας στο The Graham Norton Show, η Τζούντι Ντεντς εξήγησε για την πάθησή της ότι «έχει καταστεί αδύνατο και επειδή έχω φωτογραφική μνήμη, πρέπει να βρω ένα μηχάνημα, που όχι μόνο να μου μαθαίνει τις ατάκες αλλά και να μου λέει πού εμφανίζονται στη σελίδα».

«Παλαιότερα μου ήταν πολύ εύκολο να μαθαίνω τις ατάκες και να τις θυμάμαι. Θα μπορούσα να παίξω ολόκληρο τo “12η νύχτα” αυτή τη στιγμή», προσθέτει η Τζούντι Ντεντς, μετά τη διάγνωσή της με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Μάλιστα, η Τζούντι Ντεντς είχε αποκαλύψει την πάθησή της σε μια συζήτηση που είχε διοργανώσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για την απώλεια της όρασης με έδρα το Λονδίνο. Τότε, είχε πει ότι απομνημονεύει σενάρια από τότε που σταμάτησε να μπορεί να διαβάζει, σύμφωνα με τον Guardian.

«Αναγκάστηκα να βρω έναν άλλο τρόπο να μαθαίνω ατάκες, όπως να έχω σπουδαίους φίλους να μου τις επαναλαμβάνουν. Έτσι, πρέπει να μάθω μέσα από την επανάληψη και ελπίζω απλώς ότι ο κόσμος δεν θα το προσέξει πάρα πολύ αν όλες οι ατάκες είναι εντελώς μάταιες», είχε δηλώσει η αγαπημένη 88χρονη ηθοποιός.

Τώρα, μέχρι να βρεθούν μηχανήματα που θα λένε τις ατάκες, η Τζούντι Ντεντς είπε στο The Graham Norton Show ότι βασίζεται στην καλοσύνη των συναδέλφων της.

Με πληροφορίες από People και Guardian

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις