Site icon NewsIT

Κάμαλα Χάρις: Οι ποπ σταρ που την στηρίζουν και μπορούν να στείλουν την Gen Z στην κάλπη

28.07.2024 | 07:15
Κάμαλα Χάρις: Οι ποπ σταρ που την στηρίζουν και μπορούν να στείλουν την Gen Z στην κάλπη

Για τα καλά έχει φουντώσει η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ με την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ να διασταυρώνουν σε κάθε ευκαιρία τα… ξίφη στον δρόμο προς την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ντέρμπι. Αλλά φαίνεται πως ήρθε και η ώρα των ποπ σταρ.

Αν κάτι επισημαίνουν οι αναλυτές που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι πως η Καμάλα Χάρις, αν θέλει να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να κινητοποιήσει μεγάλες μάζες πληθυσμού να πάνε να ψηφίσουν, μεταξύ αυτών και τους νέους, τη λεγόμενη Gen Z και σε αυτό χρειάζεται τους ποπ σταρ. 

Η Κάμαλα Χάρις έχει καλύτερες επιδόσεις από τον Τζο Μπάιντεν, που αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα κι έχρισε στη θέση του την αντιπρόεδρό του, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά γνωρίζει καλά ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει η κάλπη.

Το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις το ξέρει από πρώτο χέρι και μην χάνοντας πολύτιμο χρόνο που μπορεί να είναι καθοριστικός έχει στρωθεί στη δουλειά. 

Καθώς η φύση της επιρροής των διασημοτήτων αλλάζει στον κόσμο των social media, οι παραδοσιακοί A-listers δεν επηρεάζουν πλέον μια ομάδα ψηφοφόρων που έχει μεγάλη σημασία σε αυτές τις εκλογές: τα μέλη της Gen Z. 

Με άλλα λόγια, η Charli XCX θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές του 2024 από τον Τζορτζ Κλούνεϊ ή την Μπάρμπρα Στρέιζαντ (και οι δύο έχουν επίσης υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις).

Αν και οι διάσημοι και σταρ με προοδευτικές αντιλήψεις δίσταζαν να υποστηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν, λόγω της κατάστασης της υγείας του, η πιθανή υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών έφερε ένα νέο κύμα υποστήριξης από πολλά πρόσωπα με μεγάλη επιρροή κυρίως στους νέους, οι οποίοι έχουν κάλλιστα τη δύναμη να προσελκύσουν ένα νέο κύμα Αμερικανών ψηφοφόρων.

Ίσως ακόμα περισσότερο από ότι θα μπορούσαν οι Τραμπ και Μπάιντεν, καθώς δεδομένης της μεγάλης ηλικίας τους ενδεχομένως και να μην μπορούν να προσελκύσουν τόσο αποτελεσματικά ένα νεανικό κοινό, τόσο σε ψηφοφόρους, όσο και καλλιτέχνες.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι celebrities που μπορούν να φέρουν νέους ψηφοφόρους στην κάλπη απλά με ένα ποστ στα social media;

Charli XCX

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η παγκοσμίως γνωστή τραγουδίστρια της ποπ από τη Μεγάλη Βρετανία, Charli XCX, έδειξε τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις γράφοντας στα social media πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι «Brat», έναν ανερχόμενο όρο μεταξύ της γενιάς Ζ.

«Αυτό το κορίτσι που είναι λίγο ακατάστατο και του αρέσει να διασκεδάζει και ίσως λέει μερικές χαζές κουβέντες καμιά φορά» όπως και εξηγεί σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok.

Μάλιστα, η Charli XCX έχει ονομάσει το νέο της άλμπουμ εμπνευσμένη ακριβώς από αυτόν τον τύπο ανθρώπου, «brat».

Η Charli XCX, την οποία γνωρίζουμε μέσα από τις επιτυχίες της για περισσότερα από 10 χρόνια, θεωρείται ξανά το «it girl» του καλοκαιριού στην ποπ μουσική βιομηχανία, χάρη στο έκτο στούντιο άλμπουμ της με τίτλο «brat», το οποίο έκανε τάση τόσο τη λέξη αυτή, όσο και το κιτρινοπράσινο χρώμα.

Η ίδια, όταν σκέφτεται ένα brat άτομο, φαντάζεται, σύμφωνα με το CNN, τα εξής: «ένα νεαρό κορίτσι να κρατά ένα πακέτο τσιγάρα, έναν αναπτήρα Bic και να φορά ένα λευκό τιραντάκι χωρίς σουτιέν», εξήγησε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο άκρως δημοφιλές TikTok.

«Είσαι ακριβώς σαν εκείνο το κορίτσι που είναι λίγο ακατάστατο και του αρέσει να διασκεδάζει και ίσως λέει μερικές φορές μερικά χαζά πράγματα», εξήγησε σε ένα βίντεο αναφερόμενο στην Χάρις:

«Που αισθάνεται σαν τον εαυτό της αλλά ίσως και να έχει μια κατάρρευση. Αλλά κάπως σαν να το διασκεδάζει, είναι πολύ ειλικρινής, πολύ ωμή. Λίγο ευμετάβλητη. Όπως, κάνει χαζά πράγματα. Αλλά είναι παλιόπαιδο. Εσύ είσαι το παλιόπαιδο. Αυτό είναι το παλιόπαιδο».

Όσοι επισκέπτονται τον επίσημο λογαριασμό της Kamala HQ στο X, ο οποίος παραπέμπει στον επίσημο ιστότοπό της, συναντούν μια φωτογραφία φόντου στο πράσινο χρώμα του «brat» και το όνομα της αντιπροέδρου με την ίδια γραμματοσειρά που εμφανίζεται στο άλμπουμ της Charli XCX.

Olivia Rodrigo

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Olivia Ridrigo στήριξε την Κάμαλα Χάρις μέσω των social media.

Η 21χρονη κατάφερε νωρίτερα φέτος να σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα streams στο Spotify των ΗΠΑ.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια που βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες «Drivers License» and «Deja Vu» μοιράστηκε στο Instagram ένα βίντεο με την Χάρις να δίνει την πρώτη της ομιλία σε συγκέντρωση στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές την Τρίτη 23.07.2024 στο West Allis του Ουισκόνσιν, προσθέτοντας emojis που προσεύχονται για την Κάμαλα Χάρις.

Στο βίντεο η Χάρις υποσχέθηκε να προστατεύσει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει σε ακραίο βαθμό τις αμβλώσεις. Και επειδή εμπιστευόμαστε τις γυναίκες να παίρνουν αποφάσεις για το σώμα τους και όχι να τους λέει η κυβέρνηση τι να κάνουν… όταν το Κογκρέσο ψηφίσει νόμο για την αποκατάσταση των αναπαραγωγικών ελευθεριών ως πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τον υπογράψω ως νόμο», είπε η Χάρις.

Η Ροντρίγκο διέθεσε δωρεάν αντισύλληψη σε ορισμένες από τις συναυλίες της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της «Guts» ως μέρος της τρέχουσας πρωτοβουλίας της Fund 4 Good, μια «παγκόσμια πρωτοβουλία που δεσμεύεται να οικοδομήσει ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον για όλες τις γυναίκες, τα κορίτσια και τους ανθρώπους που αναζητούν την ελευθερία της αναπαραγωγικής υγείας», σύμφωνα με το σάιτ του ιδρύματος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ροντρίγκο μιλάει για τους πολιτικούς ηγέτες. Τον Ιούλιο του 2021, η τραγουδίστρια επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να συναντηθεί με τον Μπάιντεν και τον Δρ Άντονι Φάουτσι και να ενθαρρύνει τους νέους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Σε εκείνη την επίσκεψη, δημοσίευσε για φωτογραφίες με την Κάμαλα Χάρις και δήλωσε ότι ήταν περήφανη που υποστήριξε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, χρησιμοποιώντας την τεράστια πλατφόρμα της για να προσεγγίσει τους νεαρούς θαυμαστές της.

Αποδεικνύεται ότι η επιρροή της Ροντρίγκο στους νέους ψηφοφόρους μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για άλλη μια φορά…

Chappell Roan

Η 26χρονη τραγουδίστρια, Chapell Roan, η οποία υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο όταν ήταν έφηβη, έχει γίνει φαινόμενο φέτος το καλοκαίρι.

Ωστόσο, το βίντεο της καμπάνιας της Χάρις στο TikTok στο οποίο περιλαμβάνεται η μουσική της αναμένεται να την φέρει σε επαφή και με κόσμο μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν ανήκει στην γενιά Ζ. 

«Αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ένα φεμινιστικό μόρφωμα», ακούγεται το ρεφρέν του τραγουδιού της Roan πάνω από τις περιστρεφόμενες φωτογραφίες της Κάμαλα και του Τραμπ.

«Ένα τι;» φωνάζει η φωνή της. «Ένα femininomenon!» Το τραγούδι «Femininomenon» – μια λέξη που επινόησε η Roan και συνδυάζει τις λέξεις «feminine» (θηλυκός) και «phenomenon» (φαινόμενο) – τράβηξε γρήγορα την προσοχή της γενιάς του TikTok, πολλοί από τους οποίους είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι.

Το πρώτο άλμπουμ της το 2023 με τίτλο «The Rise and Fall of a Midwest Princess», το οποίο είναι μια αναφορά στις ρίζες της στο Γουίλαρντ του Μιζούρι, βρίσκεται στο Νο 5 του Billboard 200 albums chart.

Έχει επίσης τρία τραγούδια στο Billboard Hot 100 chart, σύμφωνα με τον ιστότοπο που καταγράφει τα μουσικά charts, μεταξύ των οποίων τα «Red Wine Supernova», «Hot To Go!» και το τελευταίο της single, «Good Luck Babe!».

Η Roan, της οποίας η μουσική έχει έναν synth-pop ήχο, με επιρροές από την δεκαετία του ’80, σε συνδυασμό με την απαλή της φωνή, δημιουργούν μια πιο ψυχεδελική αίσθηση κι έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της στα ύψη και σε κάθε συναυλία της συρρέει πλήθος κόσμου.

Η Roan, αυτοπροσδιορίζεται ως queer και έχει πει ότι αντλεί έμπνευση από τις drag queens.

Την έχουν συγκρίνει με τη Μαντόνα για τους σεξουαλικά θετικούς στίχους της.

«Τα τραγούδια μου είναι τόσο ανοιχτά σεξουαλικά επίτηδες επειδή είναι μια έκφραση του εαυτού μου που δεν μπορούσα να εκφράσω μεγαλώνοντας σε ένα χριστιανικό νοικοκυριό, σε μια χριστιανική πόλη που ήταν πολύ συντηρητική» δήλωσε η Roan στο Vulture.

Όταν εμφανίστηκε στο Governors Ball τον περασμένο Ιούνιο και απέρριψε το αίτημα του Λευκού Οίκου να εμφανιστεί για το Pride, εξήγησε:

«Θέλουμε ελευθερία, δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους. Όταν το κάνετε αυτό, τότε θα έρθω».

Πληροφορίες από CNN

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version