Δευτέρα, 1 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Κάνιε Γουέστ και Bianca Censori κατηγορούνται πως έστελναν πορνογραφικό υλικό σε υπαλλήλους τους – Εμπλέκεται και Ελληνοβρετανός

Κάνιε Γουέστ και Bianca Censori κατηγορούνται πως έστελναν πορνογραφικό υλικό σε υπαλλήλους τους – Εμπλέκεται και Ελληνοβρετανός
Photo by Arnold Jerocki/Getty Images

Πολλούς νομικούς μπελάδες έχουν να αντιμετωπίσουν οι Κάνιε Γουέστ και η σύζυγός του, Bianca Censori, καθώς έχει κατατεθεί εις βάρος τους μήνυση και αγωγή για αποστολή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου σε υπαλλήλους της Yeezy.  

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που εξασφάλισε το TMZ, η σύζυγος του Kanye West, Bianca Censori φέρεται να μοίρασε σε εργαζόμενους του fashion brand, Yeezy, από κοινού με έναν υπάλληλο, σύνδεσμο που περιείχε «σκληρό» πορνό, όταν ο ράπερ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης ταινιών ενηλίκων «Yeezy Porn» τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, τα βίντεο ήταν προσβάσιμα ακόμα και σε ανήλικους υπαλλήλους.

Παράλληλα, ο ράπερ και ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του, ο ελληνοβρετανός Milo Yiannopoulos είναι αμφότεροι κατηγορούμενοι επειδή φέρονται να μην κατέβαλαν δεδουλευμένα στους υπαλλήλους για τις υπερωρίες κατά την παραγωγή μιας εφαρμογής (app).

Η αγωγή αναφέρει ότι ο 47χρονος West και ο 39χρονος Yiannopoulos υποχρεώναν σε «καταναγκαστική εργασία και σκληρή, απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση», καθώς οι εργαζόμενοι φέρονται να δέχονταν ρατσιστικά σχόλια και αναφέρονταν ως «νέοι σκλάβοι», ενώ ανέπτυσσαν την εφαρμογή πορνό καθώς και μια εφαρμογή streaming, YZYVSN, για να ανταγωνιστούν την Apple Music και το Spotify.

West και Yiannopoulos φέρονται να προσέλαβαν μια ομάδα προγραμματιστών, μεταξύ των οποίων αρκετοί ήταν κάτω των 14 ετών, για να ενισχήσουν την ομάδα που «δούλευε» την εφαρμογή.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι ο Yiannopoulos υποτίθεται ότι θα τους πλήρωνε 120.000 δολάρια όταν θα ολοκληρωνόταν η εφαρμογή, εφόσον συμφωνούσαν να εργαστούν ατελείωτες ώρες.

Σύμφωνα με το TMZ, οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας ειδάλλως θα έρχονταν αντιμέτωποι με απόλυση χωρίς αποζημίωση. Οι ανήλικοι προγραμματιστές, ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνίες για εθελοντική εργασία.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους, οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι στελέχη της Yeezy χρησιμοποιούσαν συχνά υποτιμητικές εκφράσεις προς το πρόσωπό τους ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Εκτός από τη μη καταβολή των μισθών τους και την πληρωμή υπερωριών, οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης αποζημίωση για συναισθηματική οδύνη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις