Δευτέρα, 16 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Κατερίνα Διδασκάλου: «Μετά την παράσταση έρχονται γυναίκες και μου λένε ότι τους άλλαξα τη ζωή»

Κατερίνα Διδασκάλου: «Μετά την παράσταση έρχονται γυναίκες και μου λένε ότι τους άλλαξα τη ζωή»
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

«Εννοείται πως οι σεξεργάτριες πρέπει να προστατεύονται από τη νομοθεσία», είπε η Κατερίνα Διδασκάλου αναφερόμενη στην θεατρική παράστασή της «Η πόρνη από πάνω».

Την Κατερίνα Διδασκάλου υποδέχθηκαν στο «Πρωίαν σε είδον» της Δευτέρας (16.09.2024) ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά. Η δημοφιλής ηθοποιός, που και φέτος συμμετέχει στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 με τίτλο «Ηλέκτρα», αναφέρθηκε στο θέμα της πορνείας, με αφορμή την θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω», στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Αν κάτι πρέπει να μας διδάσκει αυτή η δουλειά, είναι η ταπεινότητα. Η αναγνωρισιμότητα είναι ένα μέρος της δουλειάς και θέλει ευγνωμοσύνη, γιατί χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχουμε», είπε αρχικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Μετά την παράσταση “Η πόρνη από πάνω”, έρχονται γυναίκες και μου λένε: μου αλλάξατε τη ζωή. Κάνω μια κακοποιημένη γυναίκα που της αλλάζει τη ζωή μια πόρνη που μετακομίζει στο από πάνω διαμέρισμα.

Μια περιθωριακή γυναίκα που στην αρχή όταν της μιλάει για αυτήν ο διεφθαρμένος δημόσιος λειτουργός, που είναι ένας αστυνομικός που πουλάει προστασία στα μαγαζιά, είχε απορήσει. Και πώς αυτή η γυναίκα της αλλάζει τη ζωή. Όταν διάβασα το έργο, είπα: κοίτα μια ηρωίδα που περνάει τόσο σκοτάδι και καταφέρνει να βγει στο φως», περιγράφει η γνωστή ηθοποιός αμέσως μετά.

«Μιλάνε με πολύ σεβασμό για τη δουλειά τους (σ.σ οι σ..ξεργάτριες) και εγώ τις θεωρώ αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής μας αλυσίδας, διότι είναι γυναίκες που απορροφούν πάρα πολύ βία που αλλιώς θα εισέπρατταν άλλες γυναίκες. Εννοείται πως θα πρέπει να προστατεύονται από τη νομοθεσία», επισημαίνει η Κατερίνα Διδασκάλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της απηύθυνε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις