Δευτέρα, 9 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Κέιτ Γουίνσλετ: Οι γυναίκες να χαίρονται για το «πραγματικό τους σώμα»

Κέιτ Γουίνσλετ: Οι γυναίκες να χαίρονται για το «πραγματικό τους σώμα»
Reuters

Οι γυναίκες πρέπει να χαίρονται για το «πραγματικό σχήμα του σώματός τους». Αυτό δηλώνει η Κέιτ Γουίνσλετ, μήνες αφότου αποκάλυψε ότι της ζήτησαν «να καθίσει πιο όρθια» για να κρύψει την κοιλιά της στα γυρίσματα της νέας της ταινίας.

Μιλώντας για την επερχόμενη ταινία της «Lee», η Κέιτ Γουίνσλετ είπε ότι ήταν δουλειά της να μοιάζει με τον χαρακτήρα της στη νέα της ταινία. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έγινε τελικά η αναγνωρισμένη φωτογράφος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου Elizabeth «Lee» Miller.

«Δεν σήκωνε βάρη ούτε έκανε πιλάτες. Έτρωγε τυρί, ψωμί και έπινε κρασί και δεν το έπαιρνε πολλά. Οπότε, φυσικά, το σώμα της θα ήταν χαλαρό», είπε η Γουίνσλετ στο BBC.

Είπε επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να γιορτάζουν «το ότι το σώμα τους έχει ένα πραγματικό σχήμα, είναι χαλαρό και ίσως με μερικά επιπλέον κιλά».

«Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να μην το βλέπουμε απαραίτητα και να το απολαμβάνουμε. Το περίεργο ένστικτο είναι να το βλέπεις και να το επικρίνεις», είπε. «Είναι ενδιαφέρον το πόσο αρέσουν στους ανθρώπους οι ταμπέλες για τις γυναίκες».

Η 48χρονη Γουίνσλετ έχει μιλήσει ανοιχτά κατά του body shaming στο παρελθόν.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω γιατί ανησυχούσα για αυτό το πράγμα και έτσι μάντεψε – δεν ανησυχώ πια». 

«Μου είπαν να καθίσω πιο όρθια να κρύψω την κοιλιά μου»

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Harper’s Bazaar UK, η Γουίνσλετ μίλησε για το ότι της είπαν να καθίσει πιο όρθια για να κρύψει την κοιλιά της ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα του Lee.
«Υπάρχει ένα μέρος της ταινίας όπου η Lee κάθεται σε ένα παγκάκι με μπικίνι», είπε η Γουίνσλετ. «Και ένα μέλος του συνεργείου μπήκε μεταξύ των λήψεων και είπε: “Θέλετε να καθίσετε πιο ίσια;”».

Η Γουίνσλετ ρωτήθηκε αν την πείραζε να δείχνει «λιγότερο από τέλεια» στην οθόνη, στην οποία απάντησε «Το αντίθετο».

«Νιώθω πιο άνετα με τον εαυτό μου καθώς περνάει κάθε χρόνος. Μου δίνει τη δυνατότητα να αφήνω τις απόψεις των άλλων να εξατμίζονται», πρόσθεσε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις