«Ο κ. Πετρίδης έχει εκχωρήσει τη συγκεκριμένη εξουσία στην «Αυτοδιαχείριση» και εισπράττει τόσο από τη δημόσια εκτέλεση, όσο και από τη δισκογραφική εκμετάλλευση»
Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Πετρίδης κατά του Κωνσταντίνου Αργυρού και της Panik Records, για το τραγούδι «Ψέματα» του οποίου είναι δημιουργός, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του ερμηνευτή Γιάννης Φωσκολος.
Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Αργυρού, Γιάννης Φώσκολος, μίλησε σήμερα (13/2) στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για τα ασφαλιστικά μέτρα που
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Αργυρού, Γιάννης Φώσκολος ανέφερε. «Ο κύριος Πετρίδης ο οποίος είναι ο δημιουργός του τραγουδιού κατά ποσοστό 87%, έχει κάνει αγωγή αποζημίωσης στη Panik Records και στον Κωνσταντίνο Αργυρό. Επίσης έχει κάνει ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητάει από τον κ. Αργυρό να μην ερμηνεύει το κομμάτι, διότι δεν υπάρχει άδεια».
«Στο video clip του τραγουδιού έχει παίξει ο κ. Πετρίδης πιάνο και επίσης έχει παραλάβει και δίσκο και έχει φωτογραφηθεί για τις πλατινένιες πωλήσεις του», πρόσθεσε.
Στην συνέχεια εξήγησε ότι… «Οι άδειες για την ηχογράφηση και για την δημόσια εκτέλεση δίνονται είτε από τους δημιουργούς αυτοπροσώπως, είτε από τους Οργανισμούς στους οποίους έχουν εκχωρήσει το σχετικό δικαίωμα. Η άδεια έχει δοθεί από την «Αυτοδιαχείριση», η οποία είναι ο Οργανισμός που εκπροσωπεί τον κ. Πετρίδη και δίνει τις σχετικές άδειες.
Ο κ. Πετρίδης έχει εκχωρήσει τη συγκεκριμένη εξουσία στην «Αυτοδιαχείριση» και εισπράττει τόσο από τη δημόσια εκτέλεση, όσο και από τη δισκογραφική εκμετάλλευση.
Δεν νομίζω ότι θα κινηθούμε νομικά, γιατί δεν υπάρχει λόγος», σημείωσε.