Site icon NewsIT

Κόψτε το κάπνισμα για πάντα!

09.12.2009 | 16:19
Κόψτε το κάπνισμα για πάντα!

Προτάσεις και συμβουλές για μια ζωή χωρίς τσιγάρο!

Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτεστε πόσο κακό κάνετε στην υγεία σας ενώ καπνίζετε! Και πολύ καλά κάνετε… Δεν είναι λίγοι οι λόγοι που πρέπει να το κάνετε και κυρίως αναφερόμαστε στο θέμα της υγείας σας! Αρχικά θα ανακτήσετε τη γεύση και την όσφρηση σας μέσα σε λίγες μέρες! Η ομαλή και φυσική αναπνοή θα είναι εμφανέστατη μαζί και με την πιο υγιή όψη σε μαλλιά, δέρμα! Δόντια, δάχτυλα και αναπνοή ΄θα πάψουν να προδίδουν πλέον την κακιά σας συνήθεια και φυσικά θα απολαμβάνετε το σταθερότερο ρυθμό ζωής σας και τον πραγματικά πλέον αναζωογονητικό σας ύπνο!
Μην ξεχνάτε και τα χρήματα που θα μένουν στην τσεπούλα σας! Έχετε όλους τους καλούς λόγους λοιπόν τη σκέψη σας να την κάνετε πράξη!

Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο έυκολο για αυτό και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βοηθηθείτε και να σκεφτείτε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα!

Μιλήσαμε με τον ηθοποιό Χάρη Μαυρουδή που διατηρεί αντικαπνιστικό κέντρο, το antismoking center και μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα. Κίνητρο για το γνωστό ηθοποιό ώστε να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο ήταν η απώλεια δύο αγαπημένων του ατόμων, της γιαγιάς του και του θείου του. Έτσι λόγω της ανασφάλειας όπως είναι λογικό, που αφήνει το επάγγελμα του ηθοποιού αντι να ανοίξει κάποιο μπαράκι, άνοιξε αυτό το κέντρο που όπως φάνηκε ήταν σωστή επιλογή! Το κέντρο λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια και φυσικά τα τελευταία τρία η προσέλευση του κόσμου είναι μεγαλύτερη. Φυσικά μετά τα απαγορευτικά μέτρα του Ιουλίου περίμεναν πολύ περισσότερη “κίνηση” αλλά δεν είναι κάτι που ίσχυσε, αφού προφανώς η νοοτροπία του Έλληνα δύσκολα αλλάζει! Η πλειοψηφία των πελατών τείνει να είναι περισσότερο γυναίκες από ότι άντρες με ένα ποσοστό 60%-40%, αντίστοιχα. Βέβαια αυτό που μας λέει είναι πως οι άντρες είναι πιο αποφασιστικοί και οι γυναίκες πιο φανατικές! Οι 7 στους 10 πελάτες το κόβουν από την πρώτη μέρα αφού αυτό είναι και το σωστό αν θέλει κανείς να κόψει το κάπνισμα για πάντα!

Αριστερά ο Χάρης Μαυρουδής

Άλλα αντικαπνιστικά κέντρα είναι το LuxoMedikal Clinics, τα διεθνή κέντρα ΑΝΤΙΚΑΠ αλλά και το Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος

Εδώ
μπορείτε να βρείτε και αντικαπνιστικά κέντρα ανά νομαρχία ακόμη και κρατικά νοσοκομεία!

 Δείτε και την πρωτότυπη λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, NJOY!

Μία άλλη λύση είναι οι τσίχλες νικοτίνης. Στην Ελλάδα διατίθενται σε δόσεις των 2 mg και των 4 mg. Η συσκευασία των 2 mg στοιχίζει περίπου 11,8 Ευρώ. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε το σπρέι νικοτίνης,  το οποίο περιέχει 10 mg και στοιχίζει περίπου 16,80 Ευρώ και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης που είναι διαθέσιμα, σε όλα τα ελληνικά φαρμακεία και η συσκευασία που έχει 10 αυτοκόλλητα στοιχίζει περίπου 13 ευρώ, ενώ εκείνη που έχει 30 στοιχίζει περίπου 14,3 ευρώ.

 Τα κέντρα πληροφοριών και βοήθειας στην Ελλάδα είναι:

1)Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

2)Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, Βασ. Σοφίας 133

3)Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Μεσογείων 152

4)Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, 210-7258660-2, Πλουτάρχου 3

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version