Site icon NewsIT

Κώστας Δόξας: Πρώτη δικαίωση για τον τραγουδιστή στην δικαστική διαμάχη με την πρώην συζυγό του

17.07.2024 | 16:08
Κώστας Δόξας: Πρώτη δικαίωση για τον τραγουδιστή στην δικαστική διαμάχη με την πρώην συζυγό του

«Με χτυπούσε κανονικά και τώρα αποδεικνύεται αυτό που έλεγα από την αρχή», λέει στο newsit.gr ο Κώστας Δόξας, μετά την πρώτη απόφαση του αστικού δικαστηρίου που η πλευρά του γνωστού τραγουδιστή είχε ζητήσει και κέρδισε αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η απόφαση αυτή υποχρεώνει την πρώην γυναίκα του Κώστα Δόξα να του καταβάλλει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση 8.500€ αλλά και να κατεβάσει όλες τις αναρτήσεις από τα μέσα και τον λογαριασμό της. 

«Είμαι καλά, ήμασταν στην Νάξο διακοπές με την κόρη μου και αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά την έκβαση αυτή την περίμενα. Ήξερα ότι τα πράγματα θα έρθουν έτσι. Υπήρχαν πολλά πράγματα που αναγράφονται και στην δικαστική απόφαση, μέχρι και το ότι με χτυπούσε κανονικά. Ευτυχώς που σιγά-σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται και  κάποια πράγματα θα μπουν στην θέση τους, έστω και αργά», λέει στο newsit.gr ο τραγουδιστής και επιπλέον επισημαίνει ότι «τώρα αποδεικνύεται αυτό που έλεγα από την αρχή. Το δικαστήριο έκρινε πολλά από αυτά που ανέβηκαν για μένα συκοφαντικά, έκρινε ψευδή όλα όσα υποστηρίζει για ξυλοδαρμό».

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός τραγουδιστής περιγράφει ότι «το δικό μου χτύπημα το δικαστήριο δεν το αναγνωρίζει ούτε ως υποτιθέμενο ούτε ως αναφερόμενο. Το γράφει ρητώς ότι εγώ χτυπήθηκα. Το δικό της χτύπημα στο μάτι δεν το δέχεται το δικαστήριο καθώς όταν πήγε να εξεταστεί στο νοσοκομείο, δεν παρατήρησε κανείς το μάτι της. Εντυπωσιακό».

Σύμφωνα με τον διάσημο τραγουδιστή, η σχέση του με την πρώην γυναίκα του «είχε έναν διαρκή πόλεμο και εγώ μπροστά στο παιδί μου δεν ήθελα να μπαίνω σε αυτά τα πράγματα γιατί όταν σε βλέπει το παιδί σου πρέπει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος». 

Σε ερώτηση του newsit.gr αν έχει γίνει κάποια κίνηση από την άλλη πλευρά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Δόξας αναφέρει ότι «τώρα από την άλλη μεριά επικρατεί σιωπή. Την ώρα των αποφάσεων σταματάνε να μιλάνε. Συνήθως μιλάνε πριν τα δικαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όλο αυτό το διάστημα, πολύ θα ήθελα να μην φτάσω στο σημείο να πρέπει μιλήσω γιατί είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και έχει να κάνει και με το παιδί μου. Αλλά φτάνεις σε ένα σημείο και λες έχω δεχτεί τα πυρά του κόσμου που δεν με γνωρίζει καν, ούτε γνωρίζει το τι μπορεί να έχει συμβεί, έχασα τη δουλειά μου, πάλεψα πάρα πολύ για να στερεωθώ και πάλι στο επάγγελμα που κάνω, γκρεμίστηκα. Όλο αυτό βέβαια με βοήθησε πολύ σαν άνθρωπο στις επιλογές μου και στο ξεσκαρτάρισμα που έγινε».

Η αλλαγή στην ζωή του μετά την σοβαρή καταγγελία εις βάρος του ήταν τεράστια αλλά μεσω αυτής όπως μας εξηγεί, πήρε μαθήματα. «Ως προς το δικαστικό κομμάτι μπαίνουν όλα στη θέση τους. Στο κομμάτι της ζωής εφόσον έχω την κόρη μου που μου δίνει χαρά και ζωή, έχω την οικογένειά μου, έχω υγεία και την δουλειά μου, νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν». Πάντως αυτή η απόφαση είναι μόνο η αρχή, γιατί όπως μας αναφέρει ο ίδιος: «θα υπάρχουν και άλλα δικαστήρια και όσον αφορά στο παιδί, υπάρχουν δικαστήρια που εκκρεμούν, που δεν αφορούν μόνο σε επιμέλεια, αλλά χειρότερα». 

Με την πρώτη απόφαση του αστικού δικαστηρίου στα χέρια του, μας αναφέρει για την πολύκροτη υπόθεση ότι «δεν γίνεται να το ξεχάσω αλλά δεν είμαι εκδικητικός. Έχω πάρα πολλές δυσκολίες γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση, ούτε συνεργασία. Είναι πολύ ωραίο να βλέπει το παιδί τους γονείς του να συνεννοούνται, αλλά με το που αρχίζουν οι βρισιές κοιτάζω την Σοφία που μένει “παγωτό” και λέω τι να κάνω άλλο. Παρόλα αυτά ό,τι και να γίνει, είναι η μαμά του παιδιού μου». 

Αυτό το καλοκαίρι ήδη έκανε δύο εβδομάδες διακοπές με την κόρη του, Σοφία και αναμένεται να κάνει και στο τέλος Αυγούστου μέχρι την αρχή της σχολικής περιόδου. Και όπως μας λέει ο ίδιος μένει Αθήνα αλλά θα βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντά την κόρη του και να περνάει μέρες μαζί της. 

Στην απόφαση του αστικού δικαστηρίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr: 

«Βραδινές ώρες της 27/04/2020 οι διάδικοι καυγάδισαν αφορμής δοθείσης από ένα τηλέφωνο από δέχτηκε ο ενάγων από φιλικό του πρόσωπο, το οποίο κάλεσε τον ενάγοντα προκειμένου να τον προσκαλέσει να τραγουδήσει στα  επικείμενα γενέθλια του συντρόφου της τον Μάιο του 2020. Ωστόσο η εναγόμενη, η οποία γενικότερα διακατέχονταν από αισθήματα ζήλιας προς τον ενάγοντα, επιτέθηκε φραστικά σε αυτόν, ισχυριζόμενη ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την παραπάνω φίλη του , ακολούθως δε τον τραυμάτισε στο μέτωπο με τη χρήση στυλό προξενώντας του σχετική κάκωση. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε περαιτέρω με τον ενάγοντα να επιτίθεται και αυτός με τη σειρά του σε βάρος της εναγόμενης, η οποία στη συνέχεια προσέφυγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” όπου εξετάστηκε μετά από μιάμιση ώρα».

Μάλιστα στην απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι «ναι μεν αποδεικνύεται ότι πράγματι η έγγαμη συμβίωση των διαδίκων χαρακτηρίζονταν στην πλειονότητά της από κλίμα έριδων και εντάσεων μεταξύ τους πλην όμως αυτό προέρχονταν από την στάση της εναγόμενης, η οποία είτε δημιουργούσε ζητήματα εκ των ουκ άνευ είτε τηρούσε συνεχόμενη εξυβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον του ενάγοντος ο οποίος παρά το γεγονός ότι υπέπεσε σε σημαντικά συζυγικά το ποιήματα χαρακτηρίζεται γενικότερα από συγκαταβατικότητα. Ομοίως ψευδής αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της εναγόμενης καθώς αποδεικνύεται ότι ο ενάγων ουδέποτε έχει δημιουργήσει επεισόδια σωματικής βίας ή υβριστική συμπεριφοράς στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού και επαγγελματικού περιγύρου του, καθώς επίσης και ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διαχείρισης θυμού όπως του καταλογίζει η εναγόμενη».

Την ίδια ώρα, στο newsit.gr μιλάει η μία εκ των δικηγόρων του Κώστα Δόξα, Μαρία Μαστοράκη για την πρώτη θετική έκβαση για τον εντολέα της. 

«Στο επίμαχο περιστατικό δεν αντιστοιχούσαν στα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε, συν όλοι οι μάρτυρες στα διάφορα περιστατικά που επικαλείται από την αρχή της σχέσης και του έγγαμου βίου τους αλλά όλοι οι μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ του εντολέα μας. Αυτή η απόφαση έκανε δεκτό αυτό που λέγαμε και εμείς από την αρχή, ότι εκείνη την ημέρα η ίδια η κα Δεληθανάση χτύπησε τον κ. Δόξα στο μέτωπο με ένα στυλό. Δηλαδή ήταν ο ίδιος ο κύριος παθών και αμυνόμενος». 

Και ο άλλος δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή, Σπύρος Δημητρίου αναφέρει στο newsit.gr ότι «κάπως έτσι αποκαθίσταται η αλήθεια για τον εντολέα μας. Βγήκε η πρώτη απόφαση του αστικού που είχαμε ζητήσει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Για όλες τις αναρτήσεις που έγραφε στα social της και γινόταν αναπαραγωγή. Μια προς μια τις πήρε το δικαστήριο και τις έχει καταρρίψει, με σημαντικότερη την βασική της ανάρτηση μέσω του κινητού, που είναι με το μάτι μαυρισμένο. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ξυλοδαρμός είναι συκοφαντικός και ότι δεν έγινε ποτέ. Και μάλιστα ό,τι κίνηση έκανε ο Κώστας εναντίον της, ήταν επειδή προηγουμένως του κάρφωσε στυλό στο μέτωπο. Ο μώλωπας στο μάτι που ήταν η σημαία της είναι απολύτως ψευδής και γι’ αυτό τον λόγο την υποχρεώνει να του καταβάλει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση 8.500€  και δεύτερον να κατεβάσει όλες τις αναρτήσεις από τα μέσα και τον λογαριασμό της». Όπως υπογραμμίζει ο κ.Δημητρίου: «Κάποιες φορές τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται και καταστρέφονται άνθρωποι. Κινδυνεύουμε όλοι. Πρέπει να βλέπουμε τι θα πει η δικαιοσύνη. Θα υπάρξουν πολλά δικαστήρια. Το περιστατικό του ξυλοδαρμού σε ποινικό δικαστήριο δεν έχει δικαστεί ακόμα, προηγήθηκε το αστικό σκέλος. Η απόφαση αυτή είναι καλός οιωνός για το ποινικό δικαστήριο» καταλήγει ο δικηγόρος του Κώστα Δόξα, Σπύρος Δημητρίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version