Site icon NewsIT
15:34 | 14.01.24

Κώστας Φαλελάκης: Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας είναι ομοφοβική, συντηρητική, οπισθοδρομική

Κώστας Φαλελάκης: Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας είναι ομοφοβική, συντηρητική, οπισθοδρομική
Newsit Newsroom

«Ποταμός» ο Κώστας Φαλελάκης για το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη δική του εμπειρία, όταν έφυγε από τη ζωή ο επί 25 χρόνια σύντροφός του, Μηνάς Χατζησάββας και ο ίδιος θεωρούνταν (νομικά) για εκείνον, ξένος. 

Ο Κώστας Φαλελάκης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (14.01.2024) στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» στον ΑΝΤ1 και μίλησε για το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, για το πραγματικό διακύβευμα που είναι τα παιδιά αλλά και για τη δική του προσωπική εμπειρία, όταν έφυγε από τη ζωή ο Μηνάς Χατζησάββας κι εκείνος δεν μπορούσε να παραλάβει τη σορό του κι έπρεπε να ξαναπληρώσει για την κοινή τους περιουσία γιατί τότε δεν είχε γίνει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης. 

«Ο κάθε πικραμένος άκυρος μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς να τον αφορά, δεν θα αλλάξει τίποτα για αυτόν. Όπως κόντεψε να χαθεί ο κόσμος με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε, άλλαξε τίποτα στη δική σας καθημερινότητα που δεν είστε ομόφυλη;

Για τις κουβέντες των πολιτικών αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση. Δηλαδή, για όνομα του Θεού, ποιος την έχει μεγαλύτερη; Την βλακεία; Αν ενδιαφέρονται για την κοινωνία, ας ενδιαφερθούν για αυτά τα παιδιά που αυτά βρίσκονται έκθετα γιατί ξαφνικά έχει γίνει μια συζήτηση γύρω από τους ΛΟΑΤΚΙ γενικά ενώ τα παιδιά είναι το διακύβευμα. Αν τους νοιάζει, ας αφουγκραστούν τι θέματα έχουν, τι προβλήματα θα λύσει αυτή η ιστορία και ας συνεργαστούν επιτέλους.

Εγώ δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου (σ.σ. όταν «έφυγε» ο Μηνάς Χατζησάββας). Το διανοείστε αυτό; 25 χρόνια στην ίδια στέγη και δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του. Με ρώτησε εμένα κανείς όταν γινόταν όλη αυτή η φασαρία; Συν το γεγονός ότι για την κοινή μας περιουσία, επειδή τύχαινε απλώς να είναι στο όνομα του Μηνά, εννοώ το σπίτι μας, εγώ πλήρωσα φόρο κληρονομιάς 30.000 ευρώ. Δηλαδή το ’13 είχαμε καταφέρει να το αποπληρώσουμε από κοινού και το ’15 το ξαναπλήρωσα. Αυτό το πρόβλημα έλυσε το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο θα το είχαμε κάνει αν υπήρχε αλλά δεν υπήρχε ως τότε.

Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας είναι ομοφοβική, συντηρητική, οπισθοδρομική. Η ελληνική κοινωνία έχει ένα πρόβλημα ειλικρίνειας, δεν έχει κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη για να δει ποια είναι και τι ακριβώς είναι. Φαντάζεται ότι είναι αυτό ή εκείνο. Ακούω για το πρότυπο, το παιδί όμως δεν χρειάζεται πρότυπα αλλά αξίες. Αξίες που θα τις τηρείς και ‘συ για να μπορούν να το εμπνεύσουν και να τις ακολουθήσει, αγάπη και ασφάλεια.

Με αυτό το νομοσχέδιο θα βλέπω πιο ευτυχισμένους τους ανθρώπους, που ήδη γνωρίζω. Επίσης ένα άλλο επιχείρημα είναι “το μπούλινγκ που μπορεί να δεχθούν τα παιδιά”. Τα παιδιά τώρα δέχονται ούτως ή άλλως μπούλινγκ είτε είναι από στρέιτ γονείς είτε από γκέι.

Οι θεσμοί προστατεύουν την περηφάνεια των μειονοτήτων. Αν υπάρχει ένας νόμος, πατάει και έχει περηφάνεια και βεβαιότητα. Την περηφάνεια την στερημένη επαναφέρει αυτό.

   

Οι ομοφυλόφιλοι θα συνεχίσουν να έχουν παιδιά, θα γίνονται ζευγάρια, έχουν σχέσεις και πολυετείς και ολιγοετείς και επιπόλαιες όπως όλοι. Θα κάνουν παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», είπε ο Κώστας Φαλελάκης.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version