Site icon NewsIT

Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

04.05.2024 | 08:51
Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ÐÁÓ×ÁËÉÍÏ ÔÑÁÐÅÆÉ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÅÕÓÔÁÈÉÏÕ)

Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι’ αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα κοκκινιστή! Εδώ απουσιάζει το αυγολέμονο και «μπαίνουν» τα πομοντόρια.

Τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλά θα χρειαστείτε επίσης πράσο, κρασί λευκό, ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια), άγρια μικρά σπαράγγια και φυσικά πομοντόρια. 

Υλικά για κοκκινιστή μαγειρίτσα 8 μερίδων

  • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
  • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια
  • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Η εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

Για τα εντεράκια, τα καθαρίζουμε γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version