Lifestyle

Μάιρα Παπαθανασοπούλου: «Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα – Ήμουν με μια κεφάλα σαν κολοκύθα»

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου κάθισε στον καναπέ του Studio 4. Η γνωστή συγγραφέας του best seller «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» μίλησε από τη συχνότητα της ΕΡΤ για τη μυϊκή δυστροφία, ασθένεια που κληρονόμησε.

Η γνωστή συγγραφέας μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τη μυϊκή δυστροφία, τις λανθασμένες διαγνώσεις που της έχουν κάνει, αλλά και τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά.

«Είναι μία εκφυλιστική αναπηρία, δεν ήταν από τη γέννησή μου. Δεν είναι αυτοάνοσο, είναι γονιδιακό. Κληρονόμησα κάποιο κακό γονιδίωμα του πατέρα μου και κάποιο της μητέρας μου, που ήταν μια χαρά. Οι μύες μου χάνουν το εύρος, τη δύναμή τους και ατροφούν», εξομολογείται η Μάιρα Παπαθανασοπούλου.

«Υπήρχε μία πολύ μικρή δυσκολία στο περπάτημα. Ήμουν 28-29 χρονών, όταν υπάρχει και μία φιλαρέσκεια, που δεν θέλεις να πεις ότι έχεις αναπηρία. Λίγο το κλέβεις, στέκεσαι στον τοίχο, για να περάσουν οι άλλοι και μετά κάνεις τα βήματα», παραδέχεται αμέσως μετά η συγγραφέας.


Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου δεν διστάζει να περιγράψει τις επιπτώσεις που είχαν στον οργανισμό της οι λανθασμένες διαγνώσεις για τη μυϊκή δυστροφία:

«Πέρασα από πολλές λανθασμένες διαγνώσεις. Και στην παρουσίαση του Ιούδα είχα κάτι σαν υδροκεφαλία από την κορτιζόνη, που ήταν η λανθασμένη αγωγή. Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα, ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που έπρεπε να πάρω. Ήμουν στον Ιούδα με μια κεφάλα σαν κολοκύθα, τρίχες στα χέρια, άθλια… όταν τα έκοψα όλα αυτά, επανήλθα», αποκαλύπτει.

Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Σία Κοσιώνη για Κώστα Μπακογιάννη: «Η ήττα του στις εκλογές ήταν ένα σοκ και μια αλλαγή συνθήκης στην οικογένειά μας»
«Η σχέση μας περνάει συνεχώς από αλλαγές, από δοκιμασίες και τελικά μέσα από όλα αυτά καταλήγουμε να είμαστε ακόμα πιο δεμένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
Σία Κοσιώνη και Κώστας Μπακογιάννης