Ο Μάκης Δελαπόρτας παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδοσίου, η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του 2026. Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος αναφέρθηκε εκτενώς στον σπουδαίο και αείμνηστο κωμικό Κώστα Χατζηχρήστο, μοιραζόμενος άγνωστες πτυχές της ζωής του.
Ο Μάκης Δελαπόρτας τόνισε το πόσο απλόχερος και γαλαντόμος ήταν ο Κώστας Χατζηχρήστος στην καθημερινότητά του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι δεν άφηνε ποτέ κανέναν άλλον να πληρώσει τον λογαριασμό σε κοινά τραπέζια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δήλωσε με χιούμορ και έμφαση πως «ακόμα και με τον ίδιο τον Αριστοτέλη Ωνάση να καθόταν στο ίδιο τραπέζι, ο Χατζηχρήστος θα ήταν εκείνος που θα πλήρωνε τελικά τον λογαριασμό».
Σε άλλο σημείο μίλησε για την οικονομική καταστροφή του ηθοποιού, που σηματοδότησε και την κατιούσα στην καριέρα του: «Το 1964 αποφασίζει να φέρει από το Παρίσι το Καζίνο De Paris ολόκληρο μπαλέτο 50 ατόμων και να μεταμορφώσει το θέατρο Παρκ σε ελληνικό Μουλέν Ρουζ.
Βάζοντας πάρα πολύ ακριβό εισιτήριο και τον όρο στους θεατές ότι δεν θα μπαίνει κανείς εάν δεν φοράει γραβάτα – κοστούμι και οι γυναίκες βραδινό φόρεμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το θέατρο γέμιζε αλλά τα έξοδα δεν έβγαιναν. Η παράσταση δεν άντεξε πάνω από έναν μήνα. Πέρα από το οικονομικό κόστος, του κόστισε και ένα με ένα εγκεφαλικό που έπαθε και εκεί ξεκίνησε η κατιούσα της καριέρας του τεράστιου ηθοποιού» ανέφερε ο Μάκης Δελαπόρτας.
Για το ρίσκο που είχε πάρει το 1964, είχε μιλήσει και ο αείμνηστος ηθοποιός. Περιγράφοντας το καλλιτεχνικό του εγχείρημα έκανε λόγο για μια τεράστια «οικονομική αιμορραγία». Αναγνώριζε πως ήταν μια παραγωγή με παράλογα υψηλά κόστη για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής, η οποία αντί να του αποφέρει κέρδη, τον βύθισε στα χρέη.
Είχε αποκαλύψει πως το σοκ της οικονομικής καταστροφής και η συσσώρευση των χρεών κλόνισαν σοβαρά την υγεία του. Ο ίδιος είχε περιγράψει πως η πίεση αυτή τον οδήγησε μέχρι και σε νοσηλεία σε κλινική του Λονδίνου, όπου μάλιστα από το έντονο στρες είχε χάσει προσωρινά τη φωνή του.