Lifestyle

Μάνος Ιωάννου: Ξαφνικά αναρωτιέσαι «μα είμαι τόσο σημαντικός που με ρωτάνε;»

“Τόση σημασία έχει τι θα πω εγώ;” αναρωτιέται, μεταξύ άλλων, ο Μάνος Ιωάννου στη νέα του συνέντευξη.

Για την αναγνωρισιμότητα και το προσωπικό του ξεκίνημα στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε ο Μάνος Ιωάννου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο.

Νιώθεις ευνοημένος;

Ναι, είμαι τυχερός. Αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα πήγα στην πρώτη μου οντισιόν, σε εκείνη των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, όπου με επέλεξαν για το «Φούστα Μπλούζα» στο θέατρο και ήμουν μόλις 20 χρονών. Ασφαλώς και νιώθω ευγνώμων με όσα μου έφερε εκείνη η πρώτη δουλειά. Είμαι τυχερός καθώς χρειάστηκε να πάω σε μόλις 4 οντισιόν.

Ο Μιχάλης Ρέππας είναι μια σταθερά στη ζωή μου, ένας από τους λίγους που ξέρει τα πάντα για μένα, από σχέσεις, φιλίες, όνειρα, τα πάντα. Γενικά είναι ένας δικός μου άνθρωπος. Κάθε χρονιά πάω στο σπίτι του στην Επίδαυρο. θεωρώ πως ο Μιχάλης και ο Θανάσης είναι από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Ακόμα και τώρα που βλέπω σε επανάληψη τις «Τρεις Χάριτες», μια σειρά του 1990, είναι σαν να τη βλέπω για πρώτη φορά – τόσο φρέσκια είναι.

Αισθάνθηκες ποτέ να χάνεις το μέτρο όταν άρχισες να συνεργάζεσαι και να συναναστρέφεσαι με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου σου;

Πάντα μιλούσα στον πληθυντικό και επέμενα σε αυτόν, αλλά κι εκείνοι ήθελαν – τουλάχιστον οι περισσότεροι – να τους μιλάω στον ενικό. Ούτε έλεγα τη γνώμη μου από εδώ και από εκεί. Πάντα τους άκουγα. Δεν είναι καβάλημα όταν σου έχουν δώσει αυτοί οι άνθρωποι το δικαίωμα να τους μιλάς. Αν καβάλησα το καλάμι, μπορεί και να έγινε και να μην το πήρα είδηση.

Όταν σημαντικοί άνθρωποι του χώρου σού δίνουν σημασία, είναι τιμητικό και μπορεί να το πάθεις ασυναίσθητα. Όταν ρωτάνε τη γνώμη σου, ξαφνικά αναρωτιέσαι “μα είμαι τόσο σημαντικός που με ρωτάνε; Τόση σημασία έχει τι θα πω εγώ;”. Ωστόσο, νιώθω πως δεν έχασα το μέτρο. Οι κολλητοί μου φίλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι ίδιοι τόσα χρόνια, οι περισσότεροι είναι μεγαλύτεροι μου, άνω των 50 χρόνων, όπως ο Κώστας Κόκλας, ο Τόνυ Δημητρίου και δύο ακόμη φίλοι ζωής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου επισκέφτηκε τη Μύκονο μετά την δικαστική διαμάχη με την Έλενα Χριστοπούλου
Η παρουσιάστρια του Shopping Star που είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της και ιδιαίτερα με την αδελφή της και την ανιψιά της, μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από μία τοπική εκδήλωση της Μυκόνου
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου
Λευτέρης Χαρίτος: «Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το “όχι” του ΚΑΣ ψάχνει εναλλακτική λύση»
«Έχει τελειώσει, μιλάμε για ένα μνημείο, το οποίο του δίνουμε κάθε φορά ό,τι αξία θέλουμε, η Ακρόπολη έχει δοθεί εκτός από ανθρώπους της μόδας και σε παραγωγές» λέει ο Λευτέρης Χαρίτος
Ο Λευτέρης Χαρίτος
Μαρία Αλιφέρη: «Ο θάνατος είναι ξυπνητήρι μόνο για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς όσο είσαι εδώ»
«Να σου θυμίσει ότι είσαι περαστικός από αυτό το "ενοίκιο", γιατί "ενοικιαστές" είμαστε, έχεις έναν περιορισμένο γι' αυτό καλό είναι κάθε μέρα να κάνεις το καλύτερο που μπορείς» παραδέχεται η Μαρία Αλιφέρη
H Μαρία Αλιφέρη