Η Μαντόνα σχολίασε με τον δικό της τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κατάργηση των διοδίων στη Νέα Υόρκη, στην οποία χαρακτήρισε τον εαυτό του «Βασιλιά». Ο «βασίλισσα» της ποπ μουσικής ανέφερε σε ανάρτησή της, πως δεν βρίσκει τίποτα αστείο στα λόγια του Αμερικανού προέδρου. Η ίδια είχε ταχθεί ενάντια στην υποψηφιότητα Τραμπ, μήνες πριν τις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Μέσα από τον λογαριασμό της στο «X», η Μαντόνα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ οικοδομήθηκαν από Ευρωπαίους που διέφυγαν από τη μοναρχία για να δημιουργήσουν μια χώρα όπου η εξουσία ανήκει στον λαό. Κριτικάροντας μάλιστα τον Ντόναλντ Τραμπ, η διάσημη τραγουδίστρια τόνισε πως η ίδια δεν βρίσκει τίποτα αστείο στην απόφασή του να αυτοαποκαλείται «Ο Βασιλιάς μας».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιο συγκεκριμένα, η Μαντόνα έγραψε στη δημοσίευσή της: «Νόμιζα ότι αυτή η χώρα οικοδομήθηκε από Ευρωπαίους που διέφυγαν από την κυριαρχία ενός βασιλιά, προκειμένου να ιδρύσουν έναν Νέο Κόσμο που θα κυβερνάται από τον λαό. Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν Πρόεδρο που αποκαλεί τον εαυτό του ”Ο Βασιλιάς μας”. Αν αυτό είναι αστείο, δεν γελάω».
I thought this country was built by
— Madonna (@Madonna) February 21, 2025
Europeans, escaping living under the rule of a King, to establish a New World governed by the people.
Currently we have a president who calls Himself.
Our King
If this is a joke,
I’m not laughing pic.twitter.com/SKblEYiRo1
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον εαυτό του βασιλιά, στις 19 Φεβρουαρίου του 2025. Η χρέωση κυκλοφοριακής συμφόρησης καταργείται. Το Μανχάταν και ολόκληρη η Νέα Υόρκη σώθηκαν. Ζήτω ο βασιλιάς, έγραψε ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την ίδια ώρα, ο επίσημος λογαριασμός του Λευκού Οίκου, είχε ανεβάσει ένα εξώφυλλο – το οποίο είχε δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη- που θυμίζει το περιοδικό Time. Σε αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος ποζάρε χαμογελαστός με ένα στέμμα, έχοντας ως φόντο τη Νέα Υόρκη.
“CONGESTION PRICING IS DEAD. Manhattan, and all of New York, is SAVED. LONG LIVE THE KING!”
— The White House (@WhiteHouse) February 19, 2025
–President Donald J. Trump pic.twitter.com/IMr4tq0sMB
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να μετατρέψει την προεδρία στην κυρίαρχη εξουσία της χώρας. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η προσπάθεια προτού ελεγχθεί -αν ελεγχθεί- και πού θα αφήσει τη δημοκρατία, έγραψε προ ημερών το Economist σε ανάλυσή του.