Τετάρτη, 26 Ιουν.
31oC Αθήνα

Μαρία Μπακοδήμου για υπόθεση Απόστολου Λύτρα: Οι άνδρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα

Μαρία Μπακοδήμου για υπόθεση Απόστολου Λύτρα: Οι άνδρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα
Φωτογραφία: NDP Photos

Στη δίνη της υπόθεσης του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα για την κακοποίηση της συζύγου του, η Μαρία Μπακοδήμου προχώρησε σε μια ανάρτηση αναφορικά με τα όσα έχουν έρθει στο φως.

Η Μαρία Μπακοδήμου, με αφορμή σχόλια για το πώς μια δυναμική γυναίκα δεν μπόρεσε να καταγγείλει τον σύζυγό της, εν προκειμένω τον Απόστολο Λύτρα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

 «Δεν μπορείτε να κρίνετε το θύμα. Δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα θύμα. Δεν έχετε έρθει ποτέ στη θέση της, δεν ξέρετε πως είναι να είσαι γυναίκα.

Δεν ξέρετε πως είναι να νιώσεις τον φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα, ενδεχομένως αυτό και να το ξέρετε, αλλά από έναν κακοποιητικό σύντροφο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Bacodimou (@mariabacodimou)

Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας του να περπατήσει μόνη της νύχτα σε έναν δρόμο, τον φόβο του να παρκάρει έξω από το σπίτι της ή λίγο πιο πέρα και να περπατήσει για να μπει στο σπίτι. Τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτόν τον φόβο δεν τον έχετε νιώσει, γι΄αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας», ανέφερε.

Το βίντεο το ανλεβασε η παρουσιάστρια του SKAI στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι άνδρες δεν μπορείτε να καταλάβετε το φόβο που ζει μια γυναίκα. Πόσο η βία εναντίον της μπορεί να την αδρανοποιήσει. Ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού υπάρχει αυτό που λέγεται freeze mechanism και το θύμα παραλύει από τον φόβο, αδρανοποιείται και δεν αντιστέκεται. Αυτό που χρειαζόμαστε από εσάς είναι ενσυναισθηση όχι κριτική».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις