Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Μάρκος Σεφερλής: Ιντερνετική κατακραυγή για τη νέα του παράσταση – Ντύθηκε «Nemo» και σατίρισε τα τραγούδια της Eurovision

Μάρκος Σεφερλής: Ιντερνετική κατακραυγή για τη νέα του παράσταση – Ντύθηκε «Nemo» και σατίρισε τα τραγούδια της Eurovision
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ

Με ροζ φούστα ως άλλο Nemo και σε παραλλαγή του τραγουδιού «Europapa» του Ολλανδού Joost Klein, που εμφανίστηκαν στην φετινή Eurovision, χόρεψε στη νέα του παράσταση ο Μάρκος Σεφερλής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μάρκος Σεφερλής συνηθίζει να σατιρίζει καταστάσεις, τραγούδια, ατάκες και πρόσωπα της επικαιρότητας σε όλες του της παραστάσεις, με την πιο πρόσφατη με μην αποτελεί εξαίρεση. Ο ηθοποιός αποφάσισε να κάνει ένα act που παρέπεμπε στη σκηνή του Μάλμε της Σουηδίας, όπου διεξήχθη η Eurovision τον περασμένο Μάιο.

Κύμα αρνητικών σχολίων κατέκλυσε το internet και τα social media βάζοντας στο στόχαστρο τον Μάρκο Σεφερλή, με αφορμή το σκετς στην παράστασή του για τα 20 χρόνια Δελφινάριο. Συγκεκριμένα, ο ίδιος χρησιμοποίησε με άλλους στίχους το τραγούδι «Europapa», που τελικά δεν συμμετείχε στον τελικό λόγω ενός σκηνικό ξυλοδαρμού με τον τραγουδιστή του Joost Klein.

Οι αμφιλεγόμενοι στίχοι που προκάλεσαν οργή ήταν οι εξής: «Πάλιωσε το gay, τώρα πια δε λέει, αυτό papa, έλα χαμογέλα, είναι η νέα τρέλα, αυτό papa, εξαρτάται από το πώς θα ξυπνήσω το πρωί, θα νιώθω κόρη η γιος, ίσως και τα δυο μαζί…».

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο X (πρώην Twitter) τα τελευταία 24ωρα, και το hashtag #Σεφερλής έχει σκαρφαλώσει στα πρώτα trends.

Φυσικά οι απόψεις διίστανται, αφού κάποιοι υποστήριξαν τον Έλληνα κωμικό σε δικές τους αναρτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το non-binary άτομο με το όνομα Nemo, εκπροσώπησε την Αυστρία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού και έλαβε την πρώτη θέση. Παράλληλα, ο Joost Klein αν και δεν εμφανίστηκε στον τελικό με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των Eurofan, με την εκκεντρική εμφάνισή του, το catchy τραγούδι του αλλά και τις αντιδράσεις του όσον αφορά την συμμετοχή του Ισραήλ.

Άλλη μία προσωπικότητα που έγινε viral λόγω της Eurovision 2024, ήταν το Bambie Thug που εκπροσώπησε την Ιρλανδία και κατέκτησε την 6η θέση. Το τραγούδι του επίσης non-binary Bambie, με τίτλο «Doomsday Blue» είχε μία πολύ πρωτότυπη σκηνική παρουσία στη σκηνή του Μάλμε, η οποία επίσης είχε αποτελέσει ζήτημα αντιπαράθεσης.

Παρά τον διχασμό που έχει δημιουργηθεί ο Μάρκος Σεφερλής δεν έχει τοποθετηθεί για το εν λόγω act της παράστασης. Ο ίδιος επιλέγει να ανεβάζει τη δουλειά του στα social media και τους θαυμαστές του που τον τιμούν με την παρουσία τους στα «20 Χρόνια Δελφινάριο».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις