Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το απόλυτο ελληνικό φαγητό. Και το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου!
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε πριν από μερικές μέρες μπακαλιάρο σκορδαλιά ενόψει της 25ης Μαρτίου και αυτή είναι η συνταγή του.
Το… twist είναι πως το κουρκούτι για να τηγανιστεί ο μπακαλιάρος δεν είναι το κλασσικό των… μαμάδων, αλλά έχει μπύρα!
Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός και τον έχετε ξαρμυρίσει, στο μείγμα για το κουρκούτι δεν χρειάζεται αλάτι. Αλλά αν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος, τότε προσθέτετε αλάτι κανονικά.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκάλυψε κι ένα μυστικό για να μην είναι τόσο «δυνατό» το σκόρδο: Το «περνάει από νερό», δηλαδή το βράζει και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη!
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα υλικά για τη συνταγή
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
πιπέρι
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κουρκούτι
400 ml νερό
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml μπύρα
18 γραμ. μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η σκορδαλιά
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
100 ml ελαιόλαδο