Τρίτη, 2 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Νορβηγία: «Sexy and cool» το dress code στον 4ήμερο γάμο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα με τον bisexual σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ

Νορβηγία: «Sexy and cool» το dress code στον 4ήμερο γάμο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα με τον bisexual σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο μήνες απομένουν για τον γάμο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας και του bisexual σαμάνου αρραβωνιαστικού της, Ντουρέκ Βέρετ.

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Χάραλντ του 5ου και της βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 τον αρραβώνα της με τον Αμερικανό bisexual σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ και ετοιμάζονται για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 31 Αυγούστου 2024 σε ένα 4ημερο εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Μάρθα Λουίζα και ο Βέρετ θα δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης, προσφέροντας στους καλεσμένους τους μια σειρά από δραστηριότητες, όπως ένα 3ωρο ταξίδι με σκάφος γύρω από τις νορβηγικές ακτές και βραδιές με δείπνο και χορό. Όσο για το dress code, «Sexy and cool» ανέφερε το προσκλητήριο. 

Πουθενά δεν αποτυπώνεται πιο ξεκάθαρα ο μοναδικός δεσμός τους από το μονόγραμμά τους, το οποίο η πριγκίπισσα αποκάλυψε χθες στο Instagram.

Το μονόγραμμα – το οποίο είναι “ανεπίσημο”, δεδομένου ότι η Μάρθα Λουίζα έκανε ένα βήμα πίσω από τη βασιλική ζωή  – όπως οι Sussex το 2022 – αφού παραιτήθηκε από βασιλικά της καθήκοντα, είναι τα αρχικά τους, σχεδιασμένα όπως τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Η πρόταση γάμου και η παραίτηση από τα βασιλικά καθήκοντα

Καθώς η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλικού ζεύγους και τέταρτη στη διαδοχή του νορβηγικού θρόνου, ο Βέρετ φέρεται να ζήτησε από τους βασιλείς το χέρι της κόρης τους για να την παντρευτεί.

«Είμαι πολύ παλιομοδίτης στον τρόπο που κάνω τα πράγματα. Ως εκ τούτου, κάθισα με τον βασιλιά Χάραλντ και τη βασίλισσα Σόνια και ζήτησα το χέρι της κόρης τους σε γάμο. Αν είχαν πει όχι, δεν θα το προχωρούσα. Κάνω τα πράγματα έντιμα και σεβασμό» είχε πει ο ίδιος.

Ο γάμος θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου του 2024 στο πανέμορφο χωριό Geiranger, στη δυτική Νορβηγία και συγκεκριμένα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hotel Union.

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που μπορούμε να γιορτάσουμε την αγάπη μας στο όμορφο περιβάλλον του Geiranger. Σημαίνει πολλά για εμάς να συγκεντρώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε ένα μέρος που είναι τόσο πλούσιο σε ιστορία και έντονες φυσικές εμπειρίες. Είναι το τέλειο μέρος για να αγκαλιάσουμε την αγάπη μας», έγραψε το ζευγάρι στην λεζάντα της ανάρτησής του στο Ιnstagram καθώς μοιράστηκαν μια κοινή τους φωτογραφία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Επίσης αναφέρουν ότι «το χωριό είναι γνωστό για τα εντυπωσιακά φιόρδ και τα βουνά του. Τα φιόρδ περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αντιπροσωπεύουν τον πλούσιο πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της χώρας».

Σε ανακοίνωσή τους ο βασιλιάς Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια, δήλωσαν ότι «είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Ντουρέκ Βέρετ στην οικογένεια και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε τη μεγάλη μέρα μαζί τους. Ευχόμαστε στη Μάρθα και στον Βέρετ ό,τι καλύτερο».

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα ανακοίνωσε τη σχέση της με τον Αμερικανό σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ, τον Μάιο του 2019, γράφοντας στα social media ότι είναι το άλλο της μισό και ότι άλλαξε της ζωή της.

«Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η αγάπη χωρίς όρους υπάρχει πραγματικά σε αυτόν τον πλανήτη. Αγκαλιάζει όλο μου το είναι χωρίς ερωτήσεις ή φόβο. Με κάνει να γελάω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον». 

Τον Νοέμβριο του 2022 η Μάρθα Λουίζα αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πριγκιπικά της καθήκοντα ανακοινώνοντας ότι θα επικεντρωθεί στην εναλλακτική ιατρική από κοινού με τον αρραβωνιαστικό της που είναι αυτοαποκαλούμενος σαμάνος και bisexual. 

Σε μια εκτενή λεζάντα, εξήγησε: «Σε συνεννόηση με τον Βασιλιά και την υπόλοιπη οικογένεια, αποφάσισα ότι, προς το παρόν, δεν θα συνεχίσω τα επίσημα καθήκοντά μου ως προστάτιδα διαφόρων οργανισμών. Κάποιος άλλος στην οικογένεια θα αναλάβει τον ρόλο μου. Εύχομαι στις οργανώσεις καλή τύχη με το σημαντικό έργο που επιτελούν».

Το παλάτι ανέφερε ότι η Μάρθα θα απόσχει από τα καθήκοντά της, αλλά δεν θα χάσει τον τίτλο της πριγκίπισσας, κατόπιν επιθυμίας του βασιλιά.

Η σχέση της Μάρθας με τον Ντούρεκ Βερέτ προκάλεσε αίσθηση στη Νορβηγία, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αναφορές του σε βιβλίο ότι «ο καρκίνος είναι μια επιλογή».

Σε δημοσκόπηση που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022, το 17% των Νορβηγών ανέφεραν ότι έχουν πλέον χειρότερη γνώμη για την βασιλική οικογένεια, την οποία αποδίδουν στη σχέση της πριγκίπισσας και του σαμάνου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις