Site icon NewsIT

Ο 2ος κύκλος του “ The Last Kingdom” είναι αυτό που περιμέναμε!

17.03.2017 | 15:08
Ο 2ος κύκλος του “ The Last Kingdom” είναι αυτό που περιμέναμε!

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του “The Last Kingdom” και σίγουρα άξιζε την αναμονή

Το Last Kingdom είναι ένα επικό ιστορικό δράμα του BBC που μας ταξιδεύει στην Αγγλία του 9ου αιώνα και μας αφηγείται την ιστορία της ένωσης των βασιλείων της Αγγλίας μέσα από τον πόλεμο μεταξύ Σαξόνων και Βίκινγκς. 
Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Bernard Cornwell ο οποίος έχει καταφέρει μέσα στα βιβλία του να συνδυάσει άψογα, την ιστορία με την φανταστική λογοτεχνία.
Βασικός πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο φανταστικός χαρακτήρας Uhtred (Alexander Dreymon) ο οποίος έχει γεννηθεί Σάξονας όμως οι Δανοί στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, μέσα από μία επική μάχη καταφέρνουν να σκοτώσουν τον πατέρα του, που ήταν ο βασιλιάς του Bebbanburg, και τον πήραν μαζί τους για να τον μεγαλώσουν ως Δανό.
Μετά από το γεγονός αυτό, για αρκετά χρόνια όλα πηγαίνουν καλά στη ζωή του πρωταγωνιστή, (όσο μπορούνε να πάνε) και η περιπέτεια του ξεκινάει, όταν μία ομάδα Δανών προδίδουν και σκοτώνουν τον θετό του πάτερα κάνοντας όλους να πιστεύουν ότι εκείνος είναι ο προδότης. Ο Uhtred χρησιμοποιώντας την σαξονική του καταγωγή, βρίσκει καταφύγιο στο τελευταίο βασίλειο που κυβερνάει ο Βασιλιάς Άλφρεντ του Έσσεξ μιας και δεν μπορεί να πάει στο δικαιωματικά δικό του βασίλειο αφού ο αδερφός του βιολογικού του πατέρα θέλει να δει το κεφάλι του ανιψιού του σε πάσαλο.
Στον πρώτο κύκλο της σειράς είδαμε, συνωμοσίες, ανατροπές, σκάνδαλα, έρωτες και φυσικά πολλές και επικές μάχες ανάμεσα σε Βικινγκς και Σάξονες με τον Uhtred να βρίσκεται συνεχώς σε μία αναζήτηση για την εκδίκηση για τον θάνατο του θετού του πάτερα και της οικογένειας του αλλά και για την πορεία του προς την κληρονομιά του.
Ο δεύτερος κύκλος ξεκινάει δυναμικά, λίγους μήνες μετά το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, με τον Uhtred να έχει πλέον την φήμη και την ωριμότητα του ατρόμητου πολεμιστή και που πλέον έχει καταφέρει να έρθει πιο κοντά στο να πάρει την εκδίκηση από εκείνους που πρόδωσαν τον θετό του πάτερα αλλά και στην διεκδίκηση του θρόνου στο δικό του βασίλειο που βασιλιάς είναι ο “κακός” θείος του.
Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο θεατής μπαίνει κατευθείαν στη δράση της σειράς και μπορεί να πάρει μία μικρή γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Αν και πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το  “The Last Kingdom ως τη βρετανική έκδοση του “Game of Thrones” στην ερώτηση αυτή, οι παραγωγοί και το καστ δηλώνει οτι “είναι πολύ τιμητικό να σε συγκρίνουν με την καλύτερη σειρά του πλανήτη”.
 
Εντύπωση μας έκανε επίσης οτι αν και τα μέλη της σειράς είναι από διαφορετικές χώρες, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό το κομμάτι της ιστορίας της Αγγλίας είναι πολύ σημαντικό και δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό ακόμα και στους ίδιους τους Άγγλους και μέσα από τη σειρά μπορεί να μάθει κανείς πληροφορίες για το πως η Αγγλία κινδύνεψε να εξαφανιστεί από τους Δανούς με το Έσσεξ είναι “Το Τελευταίο Βασίλειο”.
Ο πρωταγωνιστής της σειράς Αλεξάντερ Ντρέιμον πιστεύει τη σειρά μπορεί να δει κάποιος για τη δράση, για το ρομάντζο, για την πολιτική ίντριγκα αλλά και για την Ιστορία αφού η σειρά αφηγείται πραγματικά ιστορικά γεγονότα μέσα από τα μάτια ενός φανταστικού χαρακτήρα, ο οποίος σύμφωνα με τον Bernard Cornwell ήταν μακρινός συγγενής του .

Περισσότερα για τον δεύτερο κύκλο του “The Last Kingdom” θα βλέπουμε κάθε Κυριακή 23.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version