Site icon NewsIT

Ο Γιώργος Νταλάρας έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης: «Χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή μου για παραπλάνηση»

20.08.2024 | 13:07
Ο Γιώργος Νταλάρας έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης: «Χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή μου για παραπλάνηση»

Ξέσπασε στα social media ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν επιτήδειοι χρησιμοποίησαν τη φωνή και την εικόνα του για προτρέψουν τον κόσμο να αγοράσει ιατρικό προϊόν.

Ο γνωστός ερμηνευτής με μία μακροσκελή ανάρτησή του στα stories του Instagram αποκάλυψε ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά το οποίο έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης.

Συγκεκριμένα ο ίδιος έγραψε: «Τις τελευταίες ημέρες – όπως έχει συμβεί δυστυχώς και στο παρελθόν- κυκλοφορεί ένα νέο, παράνομο, κακοφτιαγμένο βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Χρησιμοποιεί με δόλο την εικόνα μου και τις συχνότητες της φωνής μου για να παραπλανήσει τον κόσμο προτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στην αγορά ιατρικού προϊόντος.

Προφανώς πρόκειται για μεγάλη απάτη που διώκεται ποινικά. Για αυτό έχω υποβάλλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση – έγκληση κατά του άγνωστου δράστη, κατόχου των συγκεκριμένων προφίλ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Γιώργου Νταλάρα χρησιμοποιείται παράνομα στο διαδίκτυο, αφού τον περασμένο Μάρτη ο ίδιος είχε κάνει ανάρτηση για παρόμοιο περιστατικό. Τότε, επιτήδειοι προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα και τραπεζικούς κωδικούς από θαυμαστές του.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version