Πέμπτη, 8 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ο γιος του Κόλιν Φάρελ πάσχει από το σύνδρομο Angelman, μία σπάνια νευρολογική διαταραχή

Ο γιος του Κόλιν Φάρελ πάσχει από το σύνδρομο Angelman, μία σπάνια νευρολογική διαταραχή
iStock

Για το σύνδρομο Angelman, από το οποίο πάσχει ο γιος του, μίλησε ο ηθοποιός Κόλιν Φάρελ σε μία άκρως αποκαλυπτική και συγκινητική συνέντευξη.

Ο γνωστός ηθοποιός «ανοίχτηκε» και αποκάλυψε ότι ο γιος του πάσχει από μία σπάνια νευρολογική νόσο. Ο Κόλιν Φάρελ αναφέρθηκε στην κατάσταση του γιου του που είναι αρκετά σοβαρή λόγω του συνδρόμου Angelman και εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργήσει ίδρυμα για παιδιά με νοητική αναπηρία.

Το σύνδρομο Angelman (AS) είναι μια σύνθετη γενετική διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, προκαλώντας αναπτυξιακές καθυστερήσεις, επιληπτικές κρίσεις και μαθησιακές δυσκολίες.

Το AS προσβάλλει περίπου 1 στα 12.000 έως 20.000 άτομα και χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακές καθυστερήσεις, νοητικές αναπηρίες, κινητικές δυσκολίες και χαρούμενη διάθεση, που συχνά συνοδεύεται από συχνό γέλιο, χαμόγελο και ευερεθιστότητα.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω γι’ αυτό και προφανώς ο μόνος λόγος που μιλάω είναι ότι δεν μπορώ να ρωτήσω τον James αν θέλει να το κάνω αυτό. Μιλάω στον James σαν να είναι 20 ετών και να έχει τέλεια ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα και την ανάλογη με την ηλικία του γνωστική ικανότητα.

Αλλά δεν μπορώ να διακρίνω μια συγκεκριμένη απάντηση από αυτόν ως προς το αν νιώθει άνετα με όλο αυτό ή όχι, οπότε πρέπει να βασιστώ στη γνώση του πνεύματος του James και το τι είδους νέος άνθρωπος είναι και την καλοσύνη που έχει στην καρδιά του», ανέφερε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Θέλω ο κόσμος να είναι ευγενικός με τον James. Θέλω ο κόσμος να του φέρεται με καλοσύνη και σεβασμό».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις