Lifestyle

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ δεν αντέχει να τρώει στα εστιατόριά του γιατί «είναι πολύ κυριλέ»

Ο διάσημος σεφ μιλάει σε νέο podcast για την οικογένειά του, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και εξηγεί γιατί δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ μπορεί να είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της γαστρονομίας, με 34 εστιατόρια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο ο ίδιος δεν τρώει στα εστιατόριά του.

Σε μια νέα συνέντευξή του στο podcast The Savoy Originals, ο διάσημος σεφ Ράμσεϊ αποκάλυψε ότι δεν του αρέσει να είναι πελάτης στα δικά του εστιατόρια – παρ’ όλη τη μεγάλη επιτυχία του. Μάλιστα, έχει φάει μόνο δύο φορές σε ένα από αυτά μέσα σε 25 χρόνια: μία φορά για τα 16α γενέθλια της κόρης του Μέγκαν, και άλλη μία σε δείπνο με τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Μιλώντας στον παρουσιαστή Άλεξ Ζέιν, ο γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσα από τις εκπομπές και τα βιβλία του μάγειρας παραδέχτηκε ότι του φαίνεται όλη η εμπειρία «υπερβολικά κυριλέ» και «εκτός του στιλ του».

«Μία φορά ήταν για τα γενέθλια της Μέγκαν και η άλλη με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Δεν είναι το στιλ μου – είναι πολύ κυριλέ για μένα! Ακούγεται περίεργο, σωστά; Εσύ το έχτισες το ρημάδι, αλλά δεν μπορείς να κάτσεις εκεί».

Ο Ράμσεϊ αποκάλυψε επίσης ότι στο τέλος εκείνου του δείπνου, η Μέγκαν συγκινήθηκε και του είπε:

«Μπαμπά, τώρα καταλαβαίνω. Μου πήρε καιρό, αλλά καταλαβαίνω γιατί θέλεις να δουλεύουμε σκληρά και να βρούμε το πάθος μας στη ζωή».

Ο διάσημος σεφ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν σκοπεύει να αφήσει στα παιδιά του την περιουσία του πολλών εκατομμυρίων λιρών, θέλοντας να τα ενθαρρύνει να χαράξουν τη δική τους πορεία.

Επιπλέον, τους απαγορεύει να κάθονται δίπλα του στην πρώτη θέση του αεροπλάνου – όπως λέει, «για να μην κακομάθουν».

«Πρέπει να το κερδίσεις. Το λέω συνέχεια στα παιδιά. Θα το εκτιμήσουν περισσότερο απ’ ό,τι αν τους το δώσω έτοιμο», εξηγεί.

«Περίμενα στην ουρά για κουπόνια φαγητού»

Σε άλλο σημείο του podcast, ο σεφ του Hell’s Kitchen μίλησε και για τη δύσκολη παιδική του ηλικία, η οποία – όπως λέει – τον βοήθησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

«Αν είχα μεγαλώσει με άνεση, αμφιβάλλω αν θα είχα το ίδιο πάθος να φτάσω εδώ που είμαι. Δεν είμαι κακομαθημένος – κι αυτό είναι δύναμη».

Ως παιδί, ο Γκόρντον μεγάλωσε αλλάζοντας 14 διαφορετικές εργατικές συνοικίες, κυρίως στη Σκωτία. Θυμάται τη μητέρα του να κάνει τρεις δουλειές ταυτόχρονα, ενώ μεγάλωνε τα τέσσερα παιδιά της.

Μια φορά, εξομολογείται, τον κορόιδευαν ενώ περίμενε στην ουρά για κουπόνια φαγητού.

«Σου έβαζαν ταμπέλα και καταλάβαινες ότι αυτή η ταμπέλα σε ακολουθεί. Έτσι θες να ξεφύγεις απ’ αυτό το χάλι – κι εγώ νομίζω το κατάφερα. Πήρα έμπνευση από τη μητέρα μου. Ήξερα ότι δεν ήθελα να ζήσω έτσι. Είδα πώς προσπαθούσε ο πατέρας μου να μας μεγαλώσει και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω το εντελώς αντίθετο».

«Ακόμα και στα 14-15 μου, ήξερα ότι το φαγητό στο σπίτι ήταν περιορισμένο. Τρώγαμε ό,τι υπήρχε – δεν είχαμε επιλογή».

Σε ηλικία 19 ετών, ο Ράμσεϊ μετακόμισε στο Λονδίνο και άρχισε να εργάζεται υπό τον διάσημο σεφ Μάρκο Πιέρ Γουάιτ, όπου απέκτησε τις βάσεις για την καριέρα του. Πέρασε δυόμισι χρόνια κοντά του και χαρακτηρίζει εκείνη την περίοδο «μία από τις πιο καθοριστικές» της ζωής του.

«Έμαθα πολλά περισσότερα από απλή μαγειρική. Ο Μάρκο έβαζε φαγητό στο πιάτο όπως ο Πικάσο. Με την ταχύτητα και το μυαλό του – ήταν το κάτι άλλο».

Ο Γκόρντον και η σύζυγός του Τάνα έχουν έξι παιδιά: τη Ματίλντα, τη Μέγκαν, τη Χόλι, τον Τζακ, τον Όσκαρ και τον Τζέσι.

Πληροφορίες από Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα