Site icon NewsIT

Ο Ίντρις Έλμπα θα χτίσει κινηματογραφικό στούντιο στη Ζανζιβάρη: Έρχεται το «Zollywood»

04.08.2024 | 11:27
Ο Ίντρις Έλμπα θα χτίσει κινηματογραφικό στούντιο στη Ζανζιβάρη: Έρχεται το «Zollywood»

epa11181667 English actor Idris Elba attends the 30th Annual Screen Actors Guild Awards at the Shrine Auditorium & Expo Hall in Los Angeles, California, USA, 24 February 2024. EPA/CAROLINE BREHMAN

Μια μεγάλη έκταση στη Ζανζιβάρη παραχωρήθηκε στον γνωστό ηθοποιό Ίντρις Έλπμα, για να χτίσει κινηματογραφικό στούντιο στην περιοχή.

Το BBC αναφέρει ότι για τον Βρετανό ηθοποιό και DJ, Ίντρις Έλμπα, άναψε το «πράσινο φως» για να αναλάβει ρόλο στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Αφρικής στο αρχιπέλαγος της Τανζανίας με ένα κινηματογραφικό στούντιο που θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με οποιοδήποτε στο «Hollywood, Nollywood ή Bollywood» και θα μπορούσε να γίνει «Zollywood», όπως τόνισε ο υπουργός Επενδύσεων της Ζανζιβάρης, Σαρίφ Αλί Σαρίφ, μιλώντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της χώρας.

Ο Έλμπα, ο οποίος μεγάλωσε στο Ανατολικό Λονδίνο, έχει οικογενειακές ρίζες στη Σιέρα Λεόνε και την Γκάνα και στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίξει ρόλο στην οικοδόμηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Αφρική.

«Εάν πετύχει, το πρότζεκτ θα βοηθήσει όχι μόνο την Τανζανία αλλά και την ανατολική και κεντρική Αφρική» ανέφερε εκπρόσωπος του προέδρου της Ζανζιβάρης.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Έλμπα αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή κινηματογραφικού στούντιο στην Γκάνα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version