Κυριακή, 25 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ο λόγος που πρέπει να βγάλετε μια φωτογραφία από την κουζίνα σας πριν φύγετε για διακοπές

Ο λόγος που πρέπει να βγάλετε μια φωτογραφία από την κουζίνα σας πριν φύγετε για διακοπές

Οι διακοπές έχουν ως στόχο να χαλαρώσουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να αδειάσουμε το μυαλό μας από τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, ωστόσο, μπορεί να μας καταβάλει και άγχος.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, συνήθως, πριν φύγουμε για διακοπές είναι να τα ετοιμάσουμε μια λίστα με τα ρούχα μας και τα αξεσουάρ που χρειαζόμαστε για την παραλία, προσπαθώντας να μην ξεχάσουμε κάτι απαραίτητο πίσω μας.

Αντί, λοιπόν, να έχουμε το μυαλό μας στην θάλασσα και στην αμμουδιά, δεν είναι λίγες οι φορές που μας περιτριγυρίζουν οι σκέψεις σχετικά με το εάν το σπίτι μας είναι στην εντέλεια.

Άραγε, έκλεισα τον θερμοσίφωνα; Μήπως είναι ακόμα αναμμένος ο φούρνος; Και με δεδομένο ότι θα λείπουμε για αρκετό διάστημα, η ανησυχία εντείνεται περισσότερο για το εάν ξεχάσαμε πίσω μας κάποια συσκευή ανοιχτή.

Ωστόσο, υπάρχει μια πρακτική λύση, προκειμένου να μετριάσουμε το άγχος μας. Ο Sunil Metcalfe, ταξιδιωτικός συντάκτης από το τουριστικό πρακτορείο Black Tomato προτείνει μια απλή ιδέα, που δεν είναι άλλη, από το να τραβήξετε μια φωτογραφία απ’ όλες τις συσκευές σας, και ειδικά από την κουζίνα.

«Όπως προωθείτε τα email στον συνάδελφό σας ή αφήνετε το κατοικίδιό σας σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε, οι φωτογραφίες με την πόρτα σας κλειδωμένη ή της αποσυνδεδεμένης συσκευής, θα σας επιτρέψουν να νιώθετε ανακουφισμένοι», προσθέτει ο Metcalfe. «Όλοι μας λίγο – πολύ έχουμε βιώσει το σκηνικό που βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο και νομίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος κατά την στην προετοιμασία του ταξιδιού. Όμως, η φωτογραφία αποτρέπει την ενδεχόμενη αναστάτωση» τονίζει ο Metcalfe.

Ο ίδιος και η σύζυγός του ταξιδεύουν συχνά και έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να εγκαταστήσουν έξυπνες πρίζες Wi – Fi για απομακρυσμένο έλεγχο. «Ωστόσο, η φωτογραφία είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή και δεν αφήνει περιθώρια για λάθη» επισημαίνει.

Φυσικά, αυτή η πρακτική δεν εξαλείψει τον κίνδυνο για πρόκληση ατυχημάτων. Ακόμη, όμως κι αν ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά ή γίνει διάρρηξη, ενώ εσείς θα λείπετε για διακοπές, θα γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν οφείλεται σε δική σας παράβλεψη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις