Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να γυρίσει και τρίτη ταινία Dune

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να γυρίσει και τρίτη ταινία Dune

Ο Ντενί Βιλνέβ θέλει να συνεχίσει να αποδίδει στη μεγάλη οθόνη τον κόσμο του Arrakis μετά το «Dune 2», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2024.

Σε συνέντευξή του στο Empire, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την επιθυμία για μία τρίτη ταινία Dune, λέγοντας: «Αν καταφέρω να κάνω μια τριλογία, αυτό θα ήταν ονειρικό».

Σχετικά με τα σχέδιά του για το «Dune: 3», ο Βιλνέβ είπε: «Θα πω, υπάρχουν έτοιμα σενάρια».

Το «Dune: 3» θα βασιστεί στο «Dune Messiah», την άμεση συνέχεια του μυθιστορήματος του συγγραφέα του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» του 1965. Πρόκειται για το 2ο βιβλίο. Με λίγα λόγια, τα Dune και Dune 2 πιάνουν το 1ο από τα 5 βιβλία που έγραψε ο Χέρμπερτ.

Μετά τον θάνατο του Χέρμπερτ το 1986, ο γιος του Μπράιαν δημοσίευσε πολλά prequel μυθιστορήματα και συνέχειες από το σύμπαν του «Dune».

«Το Dune Messiah γράφτηκε ως αντίδραση στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τον Πολ Ατρείδης ως ήρωα», εξήγησε ο Βιλνέβ. «Δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Η προσαρμογή μου είναι πιο κοντά στην ιδέα του ότι είναι στην πραγματικότητα μια προειδοποίηση».

Ο Βιλνέβ αποκάλυψε ότι αν γίνει η προσαρμογή του στο «Messiah», η τρίτη ταινία θα ήταν η τελευταία του στο franchise «Dune». «Μετά από αυτό τα βιβλία γίνονται πιο εσωτερικά», είπε.

Η συνέχεια έχει καθυστερήσει για τις 15 Μαρτίου 2024, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών στο Χόλυγουντ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις